Au început să se afişeze rezultatele la Evaluarea Naţională

de:
29 iun. 2012
0 Afișari
Au început să se afişeze rezultatele la Evaluarea Naţională

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2012 – Bucureşti vor fi publicate vineri, înainte de ora 14.00. Tot vineri, în intervalul orar 14.00 – 18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate pe 30 iunie şi 1 iulie.

Notele vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ unde s-au susţinut probe, dar şi pe site-ul inspectoratului.

Examenul de Evaluare Naţională 2012 a fost organizat de Ministerul Educaţiei, între 25 şi 27 iunie. Examenul a supus elevii la două probe: română şi matematică. Elevii din rândurile minorităţilor naţionale au susţinut examen şi la limba şi literatura maternă.

Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 2 iulie, informează Realitatea.net.

Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe o scară de la 1 la 100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori ai lucrării este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finala, calculată ca medie aritmetică, cu doua zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a.

Cookies