Vineri începe miniLibri, singurul târg de carte dedicat exclusiv copiilor

de:
04 dec. 2012
0 Afișari
Vineri începe miniLibri, singurul târg de carte dedicat exclusiv copiilor

Singurul târg de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, are loc în acest week-end, de vineri până duminică, în Plaza România, între orele 10.00-22.00. Intrarea la târgul miniLibri este liberă.

Copiii care vor veni la miniLibri vor putea să achiziţioneze cărţile preferate, soft-uri educaționale și e-readere la singurul târg dedicat exclusiv lor, miniLibri. Ei pot face şi schimb de cărți cu ceilalţi copii care vor ajunge la târg. Pentru a avea în bibliotecă, gratuit, cărţile pe care le vor, copiii trebuie să aducă titlurile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alți copii, se vor căpăta cu noi opere literare.

Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit și să transforme lectura într-un mijloc de relaționare între părinți și copii.

La miniLibri se vor colecta în acest an și cărți pentru biblioteci rurale. Astfel, cei care vor să contribuie cu anumite volume pentru a-i ajuta pe copiii din mediul rural să citească mai mult pot aduce la târg operele literare pe care nu le mai vor.

De la târgul de carte nu vor lipsi jocurile, concursurile amuzante și tombolele cu premii, atelierele de imaginație, în cadrul cărora vor fi derulate activități de scris și ilustrare povești, dar și o expoziție cu vânzare, în cadrul căreia se vor vinde obiecte decorative create de copiii de la Grădinița Bambi. Şi în acest an, la cea de-a șasea ediție a târgului, vor fi prezente mai multe vedete, care vor veni să citească sau să reinventeze povești cu ajutorul celor mici.

Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit și să transforme lectura într-un mijloc de relaționare între părinți și copii.

„Toate fondurile obținute din donații și sponsorizări vor fi investite în continuarea programului „Un start bun în viață”. Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educație timpurie de calitate, în parteneriat cu autoritățile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populație mixtă din punct de vedere etnic”, a declarat Carmen Lică, directorul executiv al Centrului de Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, organizatorul miniLibri.

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) este o organizaţie neguvernamentală care dezvoltă programe în domeniul educaţiei. Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar.

La târg vor fi prezente 14 edituri de carte pentru copii, iar multe publicaţii vor avea reduceri de până la 30%.

La miniLibri se vor colecta şi cărți pentru copii, care vor fi donate Fundației Sfânta Macrina unde sunt găzduiți zilnic aproximativ 120 de copii. Fundația Sfânta Macrina este o organizaţie neguvernamentală, înființată în 1996 care oferă servicii sociale pentru integrarea socială a copiilor și tinerilor fără adăpost, prevenirea și înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiii străzii. Toate serviciile sociale oferite de Fundația Sfânta Macrina sunt bazate pe educație și sprijin pentru absolvirea învățământului obligatoriu.

Toate fondurile obținute din donații și sponsorizări vor fi investite în continuarea programului „Un start bun în viață”. Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educație timpurie de calitate, în parteneriat cu autoritățile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populație mixtă din punct de vedere etnic„, spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.

Concursuri, spectacole şi piese de teatru

Vizitatorii vor putea asista, sâmbătă, de la 12.00 și de la 17.30, la spectacolul „Cu iarna în suflet”, organizat de corul copiilor de la Gradiniţa Bambi. De asemenea, trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” va pune în scenă spectacolul „Fata babei și fata moșului”, duminică, în intervalul orar 12.00-13.00.

La Clubul șoriceilor de bibliotecă, participanții vor citi, desena și vor scrie scrisori către personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte în regulă că sunt „șoricei de bibliotecă”.

Duminică, între orele 11.00-12.00, cei mici vor putea învăţa, de la specialiştii Şcolii Japoneze, meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi.

De asemenea, sâmbătă, în intervalul orar 15.00-17.00, copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului, care le va da ocazia să-l cunoască pe Napoleon, care le va da lecţii de curaj.

De la târg nu vor lipsi concursurile amuzante cu premii.

Tot în cadrul miniLibri, sâmbătă, la ora 12.30, se va lansa şi cartea „Pățaniile unui ceainic mic”, publicată de micuţul scriitor Alex Toma, în vârstă de opt ani.

Târgul de carte miniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, Grădinița Bambi, Școala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids și este susținut de Plaza România.

Cookies