Vinerea Verde. Primăria Sectorului 1 anunţă că va planta 50.000 de copaci

12 mart. 2021
82 Afișari
Vinerea Verde. Primăria Sectorului 1 anunţă că va planta 50.000 de copaci

Arbori pe marginea arterelor, staţii de autobuze şi treceri de pietoni umbrite natural, mini-păduri urbane şi perdele forestiere la marginea Sectorului 1. Toate acestea sunt incluse în proiectul "Plantare 50.000 arbori", care urmează se fie demarat de Primăria Sectorului 1.

Proiectul se referă la 50.000 de arbori noi, excluzând replantările (înlocuiri de arbori uscaţi) sau mutările unor copaci plantaţi în spaţii inadecvate.

Ce spune Clotilde Armand

„Avem nevoie de un oraş verde în care nivelul de poluare să fie cât mai mic. Vom planta 50.000 de copaci care vor îmbunătăţi substanţial standardul de viaţă al comunităţii locale pentru că fiecare arbore plantat este o investiţie în sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare”, a declarat primarul Clotilde Armand.

În prima etapă a proiectului, vor fi plantaţi cu prioritate arbori în alveolele goale din aliniamentele stradale şi vor fi create perdele de arbori în zonele de protecţie CFR. Deja angajaţii administraţiei locale cu atribuţii în acest domeniu au demarat acţiunea de inventariere a alveolelor goale.

Pentru derularea acestui amplu proiect, Primăria Sectorului 1 va colabora cu Ministerul Culturii, instituţia care eliberează avizele pentru plantări de arbori în zonele protejate, precum şi cu Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Aer mai curat în Sectorul 1

„Am deschis deja pentru cetăţeni, la sfârşitul anului trecut, Parcul Elisabeta Rizea din zona Piaţa Presei Libere şi am inaugurat primul sector din promenada verde, o zonă fără maşini şi fără poluare. Îmi doresc ca, la sfârşitul acestui mandat, Sectorul 1 să fie insula verde a Bucureştiului în care cetăţenii să respire un aer curat şi în care să aibă la dispoziţie infrastructura necesară pentru a practica transportul durabil”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

Cookies