Vinerea Verde. Camera Deputaților inaugurează o stație de închiriere pentru biciclete electrice în București

01 oct. 2021
100 Afișari
Vinerea Verde. Camera Deputaților inaugurează o stație de închiriere pentru biciclete electrice în București
Vinerea Verde. Camera Deputaților inaugurează o stație de închiriere pentru biciclete electrice în București

Vinerea Verde. O stație de închiriere pentru biciclete electrice va fi inaugurată de către Camera Deputaților, vineri, începând cu ora 11:00, în București.

Vinerea Verde. Camera Deputaților inaugurează o stație de închiriere pentru biciclete electrice în București, astăzi, începând cu ora 11:00.

Vinerea Verde

Inaugurarea are loc în cadrul campaniei „Vinerea Verde”. Astfel, vineri, începând cu ora 11:00, Camera Deputaților inaugurează o stație automatizată de închiriere pentru bicicletele electrice I’Velo Urban. Stația automatizată se află în parcarea instituției: intrarea „Izvor”, zona A3I, chiar la baza clădrii.

Recomandăm și: Mai pățești, oricine-ai fi. Nicușor Dan și Tanczos Barna, cât pe ce să cadă de pe biciclete prin București

Cine participă la inaugurare:

  • George Stângă – președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic;
  • George Ionuț Dumitrică – secretarul general al Camerei Deputaţilor;
  • Raluca Fişer – preşedintele Asociaţiei Green Revolution.

Asociația Green Revolution îi încurajează pe oameni să folosească bicicletele ca mijloc de transport în orașele mari.

„Iniţiativa Asociaţiei Green Revolution completează campania „Vinerea Verde”, iniţiată de Ministerul Mediului, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la şi de la serviciu”, a spus George Stângă, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaților inaugurează o stație de închiriere pentru biciclete electrice în București

Tot mai mulți turiști înregistrează Camera Deputaților, astfel, instituția încearcă să găsească soluții de transport alternativ care să faciliteze accesul la unul dintre cele mai importante puncte turistice din Capitală.

Recomandăm și: Bicycle-friendly, visul bucureșteanului. Unde au dispărut bicicletele „lui Firea”? De ce voucherele nu au mărit apetitul biciliștilor din București

De asemenea, Camera Deputaților și-a dorit să ușureze modalitatea de acces și a amplasat rastele pentru parcarea bicicletelor. Acesta este un proiect pilot realizat de către Secretariatul general al Camerei Deputaţilor împreună cu Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, a declarat George Ionuţ Dumitrică, secretarul general al Camerei Deputaţilor.

Proiectul este un pas important pentru:

  • fluidizarea traficului,
  • reducerea poluării,
  • protejarea sănătăţii oamenilor din București,
  • conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa utilizării bicicletei ca transport alternativ, ecologic.
Cookies