ȘTIRI

Vine, vine primăvara cu parcuri în Capitală. Un nou parc ar putea fi amenanjat în București. Unde va fi amplasat

Primăria Sectorului 1 vrea să amenajeze un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere, pe un teren de peste 11.000 de metri pătraţi, nefolosit şi neîngrijit

Primăria Sectorului 1 intenţionează să amenajeze un nou loc de recreere în zona Casa Presei Libere, pe un teren de peste 11.000 de metri pătraţi, nefolosit şi neîngrijit. Suprafaţa se află în proprietatea Municipiului Bucureşti şi trebuie transmisă în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Teren pentru parc de aproape 12.000 de metri pătrați

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Sectorului 1, Consiliul Local a aprobat în unanimitate, în şedinţa din 25 februarie, solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului în suprafaţă de 11.683 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, în vederea amenajării unui spaţiu de relaxare.

În proiectul de hotărâre se arată că amenajarea de noi spaţii verzi este o necesitate în condiţiile în care, în România, media de spaţii verzi pe cap de locuitor este de 21,3 mp, mai mică decât standardele europene în materie – 26 mp/locuitor şi mult sub recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – 50 mp/locuitor. În Capitală, situaţia se prezintă şi mai rău din acest punct de vedere: potrivit rapoartelor Primăriei Municipiului Bucureşti media de spaţii verzi este de 9 mp/locuitor.

Anunțul făcut de Clotilde Armand

„Pentru că bucureştenii au nevoie de aer, au nevoie de verde, ne-am propus ca în Sectorul 1 să identificăm cât mai multe terenuri libere pentru a amenaja locuri de recreere în care locuitorii să se relaxeze în mijlocul naturii, departe de zgomotul oraşului”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Administraţia Domeniului Public Sector 1 a identificat terenul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48 şi a constatat că este propice pentru amenajarea unui loc de recreere. În prezent, acest teren aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti este nefolosit, neamenajat şi neîngrijit, vegetaţia este lăsată să crească spontan, iar iluminatul public lipseşte.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button