Vine toamna și insectele tot ne bâzâie. Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor

30 aug. 2021
92 afișări
Vine toamna și insectele tot ne bâzâie. Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor
Vine toamna și insectele tot ne bâzâie. Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor

Vine toamna și insectele tot ne bâzâie. Dar oare până când? Iată că Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor.

Vine toamna și insectele tot ne bâzâie. Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor, potrivit unui comunicat de presă. Nu știm dacă or să mai plece vreodată țânțarii din București, dar noi încă sperăm.

Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor

Bâz-bâz toată vara, dar iată că vine toamna și Primăria Municipiului București continuă războiul cu insectele. Astfel, începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor.

Recomandăm și: Nicușor Dan și cei 40 de ALPAB-iști fac curățenie în Parcul Cișmigiu dis-de-dimineață. Primarul pregătește un test și ar putea externaliza curățenia în parcurile Capitalei

Luni, 30 august 2021, începe al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor din București, demarat de Primăria Capitalei prin Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB S.A.)

Activitatea de dezinsecție va avea loc în fiecare zi, în intervalul orar 21:30 – 05:30. În funcție și de condițiile meteorologice, tratamentul se va aplica în următoarele zone din București:

  • Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complex uri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;
  • Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;
  • Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studențesc, 1 unitate militară;
  • Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;
  • Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;
  • Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Angajații Companiei Municipale Eco Igienizare București vor folosi pentru dezinsecție:

  • 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV);
  • 6 autoutilitare Dokker ce au atomizoare portabile de tip fogger.

Recomandăm și: Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în București. Din fericire nimeni nu a murit, dar autoritățile au lansat un avertisment privind țânțarii

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se vor realiza de la periferie spre interiorul Capitalei. Iată unde urmează să se aplice:

  • pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale,
  • pe spațiile verzi din zonele rezidențiale,
  • în parcurile administrate de Primăria Capitalei,
  • pe spațiile verzi ale instituțiilor aflate în subordinea PMB (sunt vizate spitalele, cimitirele, căminele de elevi, locuințele sociale, parcările de reședințe, etc.)

MICROSIN este substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți. Insecticidul are avizul din partea Ministerului Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru a fi utilizat la exterior, în zonele rezidențiale și recreaționale. Substanța nu cauzează efecte adverse asupra organismului uman și asupra mediului înconjurător. În cazul unui contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii. Din acest motiv tratamentele au loc pe durata nopții.

Al 5-lea tratament de dezinfecție împotriva germenilor și virusurilor

De asemenea, Primăria Capitalei anunță și începerea celui de-al 5-lea tratament de dezinfecție prin Compania Municipală Eco Igienizare București.

Tratamentele de dezinfecție împotriva virusurilor și germenilor, inclusiv virusul Sars-Cov-2, vor avea loc în spațiile interioare ce aparțin clădirilor instituțiilor publice și a entităților subordonate Primăriei Capitalei.

Astăzi, 30 august 2021, este programat tratamentul de dezinfecție numărul 5. Acesta urmează să se desfășoară după încheierea programului de lucru în instituțiile menționate mai sus.

Cookies