Vine primăvara în România! Temperaturile maxime ajung până la 20 de grade

21 mart. 2022
933 Afișari
Vine primăvara în România! Temperaturile maxime ajung până la 20 de grade
Vine primăvara în România! Temperaturile maxime ajung până la 20 de grade. Sursa foto: Pexels

După atâtea zile friguroase, iată că vine primăvara în România. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Vine primăvara în România!

Meteorologii transmit că vremea începe să se încălzească, iar în următoarele două săptămână (perioada 21 martie-3 aprilie) temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade Celsius.

Vremea în Banat

În prima zi a intervalului va fi mai frig decât în mod normal, iar temperaturile înregistrate vor fi în jurul valorii de 10 grade. Începând cu data de 22 martie, vremea începe să se încălzească, astfel încât media valorilor maxime se va situa, până la finalul lunii, între 15 și 18 grade Celsius. Temperaturile vor fi asemănătoare și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16-17 grade Celsius. Temperaturile minime vor crește ușor și treptat, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5-6 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. În intervalul 28 martie – 3 aprilie există probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

Vremea în Crișana

Luni, 21 martie, va fi mai frig decât în mod normal, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 10 grade. Începând cu data de 22 martie vremea se va încălzi, iar până la finalul primei săptămâni de prognoză, media temperaturilor va fi între 14 și 16 grade. Temperaturile minime vor crește ușor și treptat, de la valori de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4-5 grade Celsius, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. În intervalul 28 martie – 3 aprilie există probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

Vremea în Transilvania

Luni va fi mai rece decât în mod normal și se vor înregistra maxime de 8 grade. Mai apoi, din data de 22 martie, vremea se va încălzi, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 și 15 grade Celsius. Temperaturile se vor menține asemănătoare și la începutul lunii aprilie, cu maxime de 14 grade Celsius. În primele nopți (22-24 martie) va fi frig, cu minime de -4 și -3 grade, apoi temperaturile din timpul nopților vor crește ușor și treptat spre valori medii de 1 – 2 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. După data de 28 martie crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

ANM a emis prognoza pentru două săptămâni

Vremea în Maramureș

Luni, 21 martie, se vor înregistra doar 10 grade Celsius, dar între 22 și 24 martie vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile vor oscila între 14 și 16 grade. Temperaturile minime vor crește ușor și treptat de la valori de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3-4 grade în nopțile din perioada 1-3 aprilie. În intervalul 28 martie – 3 aprilie există probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

Vremea în Moldova

Vremea se încălzește. Dacă luni se înregistrează 10 grade, mai apoi media maximelor se va situa în general între 14 și 17 grade Celsius, iar media minimelor, va crește, de la -4 grade Celsius în prima dimineață, până în jurul a 4 grade la sfârșitul intervalului. Precipitații vor apărea trecător și vor fi slabe cantitativ, în jurul datei de 25 martie și după data de 28 martie.

Vremea în Dobrogea

Media temperaturilor maxime din prima săptămâna a prognozei va oscila între 8 grade în primele trei zile și 14 grade Celsius în data de 24 martie. În cea de-a doua săptămână temperaturile se vor situa în general, între 12 și 14 grade. Temperaturile minime vor crește, de la o medie de -2 grade în prima dimineață, până în jurul a 6 grade Celsius la sfârșitul intervalului. Precipitații slabe cantitativ se vor semnala temporar, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 martie și începând cu data de 28 martie.

Vremea în Muntenia

Temperaturile minime vor crește de la 10 grade în prima zi, până în jurul valorii de 17 grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variații între 14 și 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade Celsius în prima dimineață și vor ajunge să se situeze între 4 și 6 grade, în ultimele dimineți. Precipitații slabe cantitativ pot apărea în jurul datei de 25 martie și după data de 27 martie.

Vremea în Oltenia

Până la mijlocul primei săptămâni temperaturile maxime vor varia între 10 și 19 grade, apoi se vor situa, între 16 și 18 grade. Media minimelor va fi în creștere treptată, de la -4 grade în prima dimineață, până la 5-6 grade în ultimele dimineți. Precipitații slabe cantitativ pot apărea începând cu data de 27 martie.

Vremea la munte

Temperaturile vor crește și în zonele montane. Media maximelor va oscila între 0 și 6 grade Celsius, iar media minimelor va oscila între -10 și 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape zilnic, transmite Administrația Națională de Meteorologie – ANM.

Cookies