Vine primăvara în București, alături de ploi ușoare și temperaturi ridicate. Prognoza meteo pentru perioada 16-20 ianuarie

16 ian. 2023
275 Afișari
Vine primăvara în București, alături de ploi ușoare și temperaturi ridicate. Prognoza meteo pentru perioada 16-20 ianuarie
Vine primăvara în București, alături de ploi ușoare și temperaturi ridicate. Prognoza meteo pentru perioada 16-20 ianuarie | Sursa: B365.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în București, în săptămâna 16-20 ianuarie 2023. Se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această perioadă din an. Începutul de săptămână se arată înnorat, însă de miercuri se va instala primăvara, cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru luna ianuarie.

ANM anunță cum va fi vremea în București

În Capitală, temperaturile se anunță ridicate, bucureștenii bucurându-se de o vreme însorită începând de miercuri, după ce luni și marți cerul va fi noros și parțial noros, iar o ploaie ușoară se va instala. Vineri, temperaturile vor începe a reveni pe făgașul lor, reinstalându-se iarna (sau doar parțial). Maximele termice vor fi cuprinse între 8-20 de grade Celsius.

Luni

Prima zi din săptămână aduce un cer parțial noros, temperatura maximă fiind de 8 grade Celsius, cu șanse mici de ploaie. Odată cu lăsarea serii, temperatura scade considerabil. Astfel că, va fi înregistrată o minimă termică de -3 grade Celsius. Viteza vântului va fi de 4 m/s, anunță ANM.

Prognoza meteo pentru perioada 17-20 ianuarie

Mijlocul lunii ianuarie ne întâmpină cu valori foarte ridicate. În restul săptămânii acestea ajungând până la 20 de grade Celsius.

Marți

De marți, specialiștii anunță un cer doar parțial noros, dar însoțit de o ploaie ușoară. Vântul va fi puțin mai puternic față de luni, adică va bate cu 5 m/s. Temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius pe timpul zilei.

Pe parcursul nopții, valorile vor ajunge la minima termică de 1 grad Celsius, mult mai cald față de noaptea precedentă.

Miercuri

La jumătatea săptămânii, ANM anunță că se vor înregistra temperaturi de primăvară, cu o maximă de 20 de grade ce se va menține. Cerul va fi temporar noros, vor exista și averse însoțite de descărcări electrice. Vântul se va intensifica, ajungând să bată cu 6 m/s.

Noaptea, temperatura minimă va fi de 6 grade Celsius, îndepărtându-se foarte mult de valori termice sub 0 grade Celsius.

Joi

Valoarea maximă de 20 de grade Celsius se va menține și joi, cerul fiind parțial noros. Noaptea, temperaturile vor crește față de miercuri, minima termică fiind de 8 grade Celsius. Vântul bate cu putere, ajungând la 11 m/s.

Vineri

Sfârșitul de săptămână îi va bucura pe iubitorii de căldură. Maxima termică va ajunge la 17 grade Celsius, puțin mai scăzută față de joi. Cu toate acestea, va fi prezentă o ploaie ușoară, iar cerul va rămâne temporar noros.

Pe timp de noapte, minima termică ajunge la 5 grade Celsius. Viteza vântului va scădea, ajungând la 8 m/s.

Cookies