Vine ninsoarea la București! Prognoza meteo pe trei zile

de:
28 dec. 2015
1 Afișari
Vine ninsoarea la București! Prognoza meteo pe trei zile

Luni, în Capitală, dimineaţa se va forma ceaţă. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade. Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii decembrie; 12…13 grade maxima, in conditiile unui cer variabil.

La munte în cursul zilei cerul va fi variabil, iar regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în aceastã perioadă din an. La amiaza vor fi 10 grade la Paltinis, 8 la Preadeal, 8 grade la Semenic, 9 la Sinaia, 6 grade la Stina de Vale si 3 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Seara şi în cursul nopţii, norii se vor accentua mai întâi în Carpaţii Orientali apoi şi în cei Meridionali unde local va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă.

VREMEA PE 2 ZILE

Marți vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă în regiunile extracarpatice. Maximele vor fi între 1-2 grade în depresiunile transilvane şi 9 grade la Drobeta Turnu Severin. Va ninge în zona Carpatilor Orientali şi Meridionali, local în Moldova, iar în regiunile sudice şi centrale, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări temporare în estul şi în sudul teritoriului. În primele ore ale zilei, în zonele joase, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

Şi în Capitală, vremea se va răci accentuat. 1-3 grade dimineata şi cel mult 6 grade la amiază. În partea a doua a zilei, vor fi precipitaţii mixte.

Miercuri vremea va continua să se răcească, valorile termice urmând a coborî sub mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime, negative în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între -6, -5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 2-3 grade în Banat. În sud-vestul, sudul şi estul ţării, cerul va avea înnorări temporare şi va ninge slab, local în sudul Banatului şi Oltenia şi doar cu totul izolat în Muntenia, Moldova şi Dobrogea. În Bucureşti, -4…-2 grade dimineata si in jur de -1 grad la amiază. Cerul va avea înnorări temporare peste zi, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse.

TENDINTA

Luni încă mai sunt deaupra teritoriului ţării nuanţe de roşu adică mase de aer cald. Dar chiar din această noapte vin dinspre nordest, de deasupra Rusiei europene, foarte hotarite, mase de aer rece de origine polară. Spunem foarte hotarite fiindcă îşi vor păstra viteza si direcţia de deplasare mai multe zile aşa că vor ajunge până in Mediterana si centrul Europei. Ca urmare vremea la noi se va răci continuu, anul 2016 va incepe cu maxime negative in toată ţara şi minime sub limita gerului în special în nord şi centru. Ninsorile nu vor fi insemnate dar vintul va fi intens in special in regiunile extracarpatice.

Cookies