Vine iarna în București! Sute de utilaje de deszăpezire şi mii de operatori sunt pregătiţi să intervină

08 ian. 2021
2294 Afișari
Vine iarna în București! Sute de utilaje de deszăpezire şi mii de operatori sunt pregătiţi să intervină

Alertă în București, după ce Primăria Capitalei a început să pun în funcțiune sute de utilaje de deszăpezire și mii de operatori. În cazul în care vremea rea va cere asta, autoritățile sunt pregătite să intervină.

Având în vedere prognoza meteo emisă de meteorologi, care anunţă răcirea vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare (slabă cantitativ), Primăria Municipiului Bucureşti a dispus măsurile necesare pentru buna desfăşurare a traficului rutier.

Astfel, în prezent, operatorii de deszăpezire şi ADP-urile de sector sunt pregătite să acţioneze cu un total de 662 utilaje şi 2883 operatori de deszăpezire. Stocurile totale de materiale antiderapante sunt de 18.813 tone.

Unde se va interveni

În cazul în care situaţia o va impune, echipele de deszăpezire vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic STB, cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se va continua pe toate străzile din oraș.

De asemenea, Societatea de Transport Bucureşti este pregătită să intervină cu personal și utilaje pentru deszăpezirea căilor de rulare a tramvaielor, buna funcționare a macazurilor și pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugiile de tramvai.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București.

Reamintim că Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitațiilor.

Cookies