Vine iarna în București! Avertizare ANM de ultim moment pentru Capitală, încep ninsorile

26 ian. 2021
521 afișări
Vine iarna în București! Avertizare ANM de ultim moment pentru Capitală, încep ninsorile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până miercuri seara în opt judeţe din sudul şi estul ţării, inclusiv în Capitală.

Vremea va fi închisă la Bucureşti, iar începând din seara zilei de marţi şi până în după-amiaza zilei de miercuri se vor semnala, temporar, precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8 – 12 centimetri.

Potrivit prognozei speciale emise de Adminstraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35 – 40 km/h. Temperatura minimă de miercuri dimineaţa va fi -1 – 0 grade Celsius, iar maxima va fi de 1 – 2 grade. În noaptea de miercuri spre joi (27/28 ianuarie) temperatura va scădea spre -3 şi -1 grad Celsius.

Alertă meteo ANM

Astfel, în intervalul 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00, local în jumătatea de sud-est a ţării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă neuniform şi consistent. În Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Judeţele atenţionate sunt: Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea şi Teleorman.

De asemenea, începând din această seară, de la ora 18:00 şi până joi, la ora 10:00, este în vigoare o informare meteo de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului pentru pentru Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova. La munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice şi sud-estice vântul se va intensifica treptat şi local vor fi rafale în general de 50 – 60 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge în general 55 – 65 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri se vor depăşi 75 – 85 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Cookies