Vine iarna de Florii. Informare meteo transmisă de ANM: Vreme deosebit de rece în București și în țară

16 apr. 2022
1734 Afișari
Vine iarna de Florii. Informare meteo transmisă de ANM: Vreme deosebit de rece în București și în țară
Vine iarna de Florii. Informare meteo transmisă de ANM: Vreme deosebit de rece în București și în țară. Sursa foto: Unsplash

Vine iarna de Florii. ANM a transmis sâmbătă o informare meteo de vreme deosebit de rece în toată țara. Meteorologii au emis și prognoza specială pentru București.

Vine iarna de Florii. Informare meteo transmisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o informare meteorologică, valabilă în intervalul 16 aprilie, ora 12:00 – 18 aprilie, ora 10:00. Fenomenele vizate de meteorologi: intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, local și temporar vântul va prezenta intensificări, iar rafalele vor înregistra în general viteza de 45-55 de kilometri pe oră. Izolat, rafalele vor depăși viteza de 60 de kilometri pe oră. Vor apărea ploi în toate regiunile din țară și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul României, se vor acumula cantități de peste 15-20 l/mp. Meteorologii transmit că pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor apărea și manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte se vor instala treptat ninsorile. Se va depune un strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. La altitudini mari, rafalele vor depăși 65-70 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Temperaturile vor scădea semnificativ, iar duminică (17 aprilie), vremea va deveni deosebit de rece în toată țara.

Notă ANM: La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menține în continuare deosebit de rece și va ninge, în special la munte.

Vreme deosebit de rece în București și în țară

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 16 aprilie, ora 12:00 – 18 aprilie, ora 10:00.

Astfel, de sâmbătă, ora 12:00 și până duminică, ora 09:00, vremea din Capitală se va menține caldă. Cerul va fi variabil, iar înnorări vor apărea din orele serii și pe parcursul nopții. Temporar vor apărea precipitații. Vântul va fi prezent și va sufla slab până la moderat, cu intensificări noaptea. La rafală vântul va atinge viteze de 40-45 kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 22-24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5 grade Celsius.

Începând cu ziua de duminică, de la ora 09:00 și până luni, la ora 10:00, vremea din Capitală se va răci accentuat. Temperaturile se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și meteorologii transmit că va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări
ziua. La rafală se vor înregistra viteze de 45-50 kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 3-4 grade Celsius.

Cookies