Vine frigul în apartamentele bucureştenilor! Agentul termic este mai rece cu 6 grade decât de obicei

de:
18 ian. 2011
1 afișări
Vine frigul în apartamentele bucureştenilor! Agentul termic este mai rece cu 6 grade decât de obicei

Bucureştenii care nu au centrală termică proprie, adică peste jumătate de milion de familii racordate la RADET, vor tremura de frig în apartamente în zilele următoare deoarece caloriferele abia se vor mai dezmorţi. Chiar şi în prezent, acestea sunt doar călii. Situaţia este cauzată, după cum susţine conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), de faptul că presiunea gazului a fost diminuată din cauza datoriilor pe care Regia le are la furnizorul de gaz.

„Avem într-adevăr o problemă. Primăria nu a mai plătit de 2-3 luni subvenţia la căldură şi, prin urmare, distribuitorul ELCEN nu a putut plăti la timp factura la furnizorul de gaz. Din acest motiv a fost scăzută presiunea la gaz. Astfel funcţionăm cu şase grade în minus pe diagramă. Cele mai mari probleme la întâlnim la capetele de coloană”, a declarat pentru B365.ro Mihai Bogdan Becheanu, directorul general al RADET.

În prezent, temperatura în apartamentele din zona Piaţa Iancului se situează în jurul valorii de 15 grade Celsius.

De serviciile RADET beneficiază actualmente peste jumătate de milion de familii din Bucureşti.

Conform sursei citate, municipalitatea subvenţionează aproximativ 70% din preţul de producţie al gigacaloriei, ceea ce înseamnă că din 300 de lei bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de căldură al oraşului plătesc doar 120 de lei pe gigacalorie. „Problemele ar putea fi remediate mâine-poimâine, când ar urma să se facă plăţile”, a precizat Becheanu.

Potrivit estimărilor oficialilor din Primăria Capitalei, valoarea totală a subvenţiilor la căldură pentru sezonul rece 2010-2011 se ridică la aproximativ 52 milioane euro.

Cookies