Vine canicula în București! PROGNOZA METEO pe trei zile (5-7 IULIE 2015), COD GALBEN DE CANICULĂ

de:
05 iul. 2015
2 Afișari
Vine canicula în București! PROGNOZA METEO pe trei zile (5-7 IULIE 2015), COD GALBEN DE CANICULĂ

ANM a emis o atentionare cod galben de canicula valabila luni in vestul si nord-vestul tarii, unde se vor inregistra temperaturi de pana la 37 de grade. Meteorologii precizeaza ca in zilele de marti si miercuri (7-8 iulie), valul de caldura se va intensifica si se va extinde in toata tara.

VREMEA BUCUREȘTI DUMINICĂ

Duminică, în Capitală, dimineaţa a început cu 14…16 grade în termometre. În prima parte a zilei, trecător, este posibil să plouă slab. După-amiaza cerul va deveni variabil, dar, seara, vor creşte şansele pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

VREMEA LA MUNTE DUMINICĂ

La munte vremea va fi în general frumoasă. După-amiaza şi seara se vor semnala averse şi trecător descărcări electrice, pe spaţii restrânse în masivele estice şi sud-estice şi izolat în rest. Vor fi 19 grade la Sinaia, 20 la Semenic, 21 la Paltinis, 22 la Predeal, 24 la Stana de Vale.

VREMEA LA  MARE DUMINICĂ

La mare se va încălzi. Cerul va fi variabil, temporar mai noros. Ziua vor fi averse slabe şi descărcări elctrice. Maximele vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade, iar cele minime între 18 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.

VREMEA LUNI

Luni vremea va continua să se încălzească devenind caniculară după-amiaza îndeosebi în regiunile vestice, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală depăşind pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în Câmpia de Vest. Doar izolat vor fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice, dimineaţa în extremitatea de sud-est, iar în a doua parte a zilei în zonele de munte.

VREMEA LUNI BUCUREȘTI

În Capitală, vremea va continua să se încălzească: 16 grade dimineaţa şi 33-34 de grade la amiaza.

Marţi vremea se va menţine deosebit de caldă în toată ţara cu maxime peste 30 de grade iar, la câmpie şi la podiş va fi chiar caniculară cu maxime peste 35 de grade, până la 38 –39 de grade la Timisoara, Arad si Oradea. După-amiaza şi seara în nordul şi nord-estul ţării, izolat vor fi averse slabe şi descărcări electrice.

VREMEA MARȚI BUCUREȘTI

În Bucureşti, vremea va fi caniculară în orele amiezii, când se va înregistra o temperaturã maximă de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Medicii ne sfătuiesc să evităm să ieşim din casă în zilele caniculare. Dacă totuşi aveţi treburi urgente de făcut, nu porniţi la drum la orele prânzului şi nu o faceţi fără a purta o pălărie sau o şapcă pe cap.

sursa: realitatea.net

Cookies