Vine căldura, însă doar pe țevi. Termoenergetica: În circa 80% din punctele termice din Capitală au fost încărcate instalațiile pentru apă caldă

12 oct. 2021
719 Afișari
Vine căldura, însă doar pe țevi. Termoenergetica: În circa 80% din punctele termice din Capitală au fost încărcate instalațiile pentru apă caldă
Vine căldura, însă doar pe țevi. În circa 80% din punctele termice din Capitală au fost încărcate instalațiile pentru apă caldă, potrivit Termoenergetica București. Sursa foto: Digi24

Termoenergetica București a anunțat în cursul zilei de marți că în aproximativ 80% din punctele termice au fost încărcate instalațiile pentru distribuirea căldurii. Mai mult, furnizorul principal de apă caldă și încălzire din Capitală a explicat de ce în restul punctelor termice nu a avut loc această operațiune, și a transmis, de asemenea, obligațiile pe care le au asociațiile de proprietari.

Vine căldura în Capitală, însă doar pe țeavă. Termoenergetica București a transmis că în aproximativ 80% din totalul de 1.027 de puncte, module și centrale termice din oraș au fost încărcate instalațiile pentru furnizarea căldurii, potrivit Agerpres.

Ce a împiedicat încărcarea celorlalte puncte termice, potrivit Termoenergetica

Restul de aproximativ 20% dintre instalații nu s-au încărcat cu agent termic momentan pentru că asociațiile respective de proprietari au transmis că în acest moment nu doresc să înceapă furnizarea căldurii sau încă se află în desfășurare lucrările la rețeaua secundară, potrivit comunicatului de presă transmis de Termoenergetica București.

Ce obligații au asociațiile de proprietari în această perioadă pentru a asigura alimentarea cu apă caldă

Compania Termoenergetica a anunțat de asemenea că asociațiile de proprietari trebuie să asigure deschiderea circuitului de încălzire aflat în subsolurile blocului, precum și efectuarea aerisirii coloanelor, pentru ca agentul termic să poată parcurge întreaga instalație de încălzire a imobilului. Mai mult, asociațiile de proprietari sunt obligate, legal, să se asigure că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Termoenergetica anunță că două CET-uri din București nu funcționează

Compania ce se ocupă cu furnizarea agentului termic în Capitală a precizat că nu mai puțin de două CET-uri importante din București nu funcționează în acest moment. Este vorba despre Vest Energo și CET Grivița. Din această cauză, pot exista probleme privind furnizarea agentului termic în zonele respective.

„Precizăm că după începerea probelor la cald, având în vedere evoluția în scădere a temperaturilor, compania a continuat furnizarea agentului termic pentru încălzire, cu precădere în timpul nopții. Este important de subliniat că în prezent, centralele de termoficare Vest Energo și Grivița nu funcționează și de aceea, până la realizarea echilibrului hidraulic al întregului sistem de termoficare, pot exista sincope în procesul de furnizare a agentului termic”.

Nu în ultimul rând, furnizarea căldurii pentru cămine de bătrâni, școli, grădinițe, spitale dar și alte instituții a început deja de săptămâna trecută.

Cookies