Vin ploile, în Bucureşti. PROGNOZA METEO DE PAŞTI ŞI ÎN SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ, în Capitală şi la munte

de:
14 apr. 2014
0 Afișari
Vin ploile, în Bucureşti. PROGNOZA METEO DE PAŞTI ŞI ÎN SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ, în Capitală şi la munte

În prima săptămână, regimul termic diurn va suferi variaţii semnificative, în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti: mediile temperaturilor maxime scad de la 18 grade în 14 aprilie, la 9…10 grade Celsius în data de 16 aprilie, apoi cresc din nou până la 18 grade C în 20 aprilie. Media temperaturilor minime se va menţine între 4 şi 6 grade, iar diferenţele de la o noapte la alta sunt foarte mici. În a doua săptămână valorile termice, atât cele diurne cât şi cele nocturne vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, ceea ce înseamnă maxime de 19…20 de grade C şi minime de 7…8 grade C.

Între 15 şi 23 aprilie va ploua pe arii relativ extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate până pe 19 aprilie. În celelalte zile probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai redusă.

De asemenea, ANM a emis, luni, o informare meteorologică, potrivit căreia vremea se va răci accentuat şi va ploua în toată ţara, inclusiv în Bucureşti.

Cum va fi vremea la munte, de Paşti

Media maximelor termice diurne se va încadra între 1 şi 8 grade C în prima săptămână, cu cele mai reci zile pe 15, 16 şi 17 aprilie, şi va oscila în jurul valorii de 11 grade C în cea de-a doua săptămână. În timpul nopţilor, temperaturile minime se vor menţine negative în prima jumătate a intervalului, apoi vor creşte până la valori medii de 3…4 grade C. Zilnic vor fi posibile precipitaţii pe arii relativ extinse, în general slabe, cu menţiunea că între 15 şi 19 aprilie vor predomina ninsorile, iar cantităţile vor fi mai însemnate. 

Cum va fi vremea la mare, în perioada sărbătorilor pascale

În primele două zile temperaturile maxime diurne se menţin mai ridicate decât mediile climatologice, apoi scad uşor, spre valori normale, adică în jurul a 13 grade C. Din 19 aprilie vremea se va încălzi treptat, media maximelor termice ajungând la valorea de 18 grade la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor oscila în jurul a 7 grade C în prima săptămână, apoi vor creşte până la medii de 9…10 grade.

În tot intervalul de prognoză probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată, cu precădere între 15 şi 19 aprilie când, local, se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Cookies