Vin ninsorile în România, săptămâna aceasta. ANM: un val de aer rece aduce temperaturi scăzute

16 nov. 2021
2092 afișări
Vin ninsorile în România, săptămâna aceasta. ANM: un val de aer rece aduce temperaturi scăzute
Vin ninsorile în România, săptămâna aceasta. ANM: un val de aer rece aduce temperaturi scăzute

Un val de aer rece ajunge în țară, iar o dată cu el vin și temperaturile scăzute. Alina Șerban, meteorolog ANM, declară că vor fi ninsori și lapoviță, dar nu vor fi însemnate cantitativ.

Vin ninsorile în România, săptămâna aceasta. ANM: un val de aer rece aduce temperaturi scăzute în toată țara. Meteorologul ANM, Alina Șerban, spune cum va fi prognoza meteo pentru zilele următoare.

Vin ninsorile în România, săptămâna aceasta

Meteorologul ANM a declarat că vor fi ninsori și lapoviță în partea de vest, nord și centru a României, dar acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

Temperaturile vor scădea din cauza unui val de aer rece care ajunge în țară, mai ales acolo unde încă mai sunt temperaturi peste media obișnuită pentru această perioadă a anului.

Miercuri și joi se va resimți valul de aer rece în România.

Recomandăm și: Incredibila idee a unui președinte de bloc din București. A redus facturile la apă caldă și căldură cu 15-20% pentru toți locatarii. Oricine poate face asta

Vești bune pentru sfârșitul de săptămână. Temperaturile revin la normal în weekend, dar ceața va fi prezentă.

Unde vor fi temperaturi scăzute

În sudul și estul țării, vor exista în continuare temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului. Maximele termice se vor încadra între 4 grade și 5 grade Celsius, până la 8 – 9 grade Celsius cel mult.

În restul regiunilor, în regiunile intracarpatice, vremea se va menține frumoasă în continuare. Cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile vor fi ridicate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în 6 și 8 grade, până la 12 și 14 grade Celsius.

Ceața va fi prezentă, atât noaptea, cât și dimineața, pe arii restrânse.

Noaptea vor fi temperaturi negative

Mai ales în următoarele două nopți, vor fi temperaturi ușor negative, în jumătatea nordică a țării. În depresiunile din partea de est a Transilvaniei, temperaturile vor fi mult mai scăzute și vor ajunge până la -7 grade și -8 grade Celsius. În sudul României vor fi temperaturi ușor pozitive.

Un val de aer rece va traversa teritoriul României, iar cel mai probabil joi, temperaturile vor scădea în în vest, în nord și în centru.

„Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece”, a declarat Alina Șerban, meteorolog al ANM, la Digi24.

Vremea în Capitală, 16 noiembrie

Dacă ați ajuns până aici, vă spunem și cum va fi vremea în București, marți, 16 noiembrie 2021.

Administrația Națională de Meteorologie spune că temperatura maximă din Capitală va fi de 9 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 1 grad. Să nu uitați eșarfa sau un fular, dar și geaca groasă. Bate vântul în București și este foarte rece.

Cookies