Vin îndoit cu apă, de vânzare în supermarket VEZI SORTIMENTELE

de:
18 mai 2011
106 Afișari
Vin îndoit cu apă, de vânzare în supermarket VEZI SORTIMENTELE

Specialiştii de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Viti-vinicol au testat mai multe sortimente din hipermarketuri. Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arată că producătorii vindeau la sticlă, pe post de vin, apă exogenă şi alcool din trestie de zahăr sau porumb, relatează stirileprotv.ro.

Potrivit raportului, sortimentele contrafăcute sunt vinuri de masă demiseci. „Strămoşesc” şi „9 poloboace” produse de SC Vinexport Trade Mark Focşani care conţin zahăr în proporţie de 30, respectiv 40% şi sunt suspectate că ar avea şi apă.

Perla Dunării” produs de SC Vinton Galaţi are zahăr în proporţie de 100% şi apă în cuantum de 80%.

Buchet” -vinul de masă demisec roşu şi alb, produs de Casa de Vinuri Zoreşti Buzău, conţine zahăr adăugat în proportie de 30, respectiv 20%.

La vinurile de masă roşii şi albe marca „Babanul„, produse de Murfatlar, autorităţile anunţă că ar avea în compoziţie 60% adaos de zahăr şi 40% adaos de apă.

Testele au arătat şi că „Alb Nobil„, un vin de masă demisec alb, fabricat de SC Rom Cas Srl Dâmboviţa, este făcut din zahăr adăugat în proporţie de 100% şi 60% apă.

Citeşte pe ştirileprotv.ro cum explică firmele producătoare aceste rezultate.

Cookies