ESENTIAL

Vin echipamentele din noul parc de distracţii – „Disneyland” cu roller coaster, în Capitală. FOTO

DISNEYLAND ÎN PARCUL TEI. Bucureştenii care vor vizita parcul Tei-Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei vor avea parte, de anul viitor, de o experienţă de poveste asemănătoare celei de la Disneyland. Aici, administraţia locală a început să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

„Urmează să vină echipamentele în această perioadă. Suntem în strânsă legătură cu fabricantul italian şi apoi vom începe montajul lor în parc”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că, până acum, în Parcul Tei-Plumbuita a fost viabilizat terenul, s-au făcut racordurile la apă, canalizare şi electricitate şi s-au instalat grupurile sanitare. 

DISNEYLAND ÎN PARCUL TEI. Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu şapte capete”, de unde bucureştenii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din „tărâmul celălalt” pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi, cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o „minune a tehnicii mondiale”, şi care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera. 

„Roller coaster-ul va avea ca temă balaurul cu şapte capete şi va fi decorat ca atare cu panouri decorative şi butaforii care să susţină această poveste. Traseul pe care se ajunge la acest obiectiv este liniar, dar poate avea şi momente de repaos, oferite de zona de trepte care coboară spre lac, similar unei aventuri din poveşti, unde eroul are de parcurs un drum anevoios înainte de a ajunge la destinaţie. Casa Groazei va avea ca temă tărâmul celălalt, atât în ceea ce priveşte decoraţia cât şin traseul interior al construcţiei. Ideea principală este un tărâm altfel care să conţină o mulţime de fiinţe fantastice şi decoraţii surprinzătoare care să sperie călătorul”, se menţionează în proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita propus de Primăria Sectorului 2. 

Roata mare va urca până la 60 de metri înălţime

DISNEYLAND ÎN PARCUL TEI. Conform documentuliui, în partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, urmează să fie amplasate o roată mică (cu înălţimea de 16 metri) denumită „Merele de aur” şi o roată mare „Pasărea Măiastră” care va urca până la 63 de metri înălţime oferind o privelişte de ansamblu asupra tuturor zonelor de poveste: „Tărâmul lui Verde Împărat”, „Pădurea de Aramă”, „Şapte mări şi şapte ţări” şi „Pădurea de Argint”.  

DISNEYLAND ÎN PARCUL TEI. Un alt echipament ce va fi adus în parc, maşinuţele, se vor găsi la intrarea de pe strada Petricani şi vor avea tema Făt-Frumos şi tărâmul fermecat. Acestea vor fi însoţite de panouri tematice perimetrale care vor surprinde vitejiile feţilor frumoşi din basme. În plus, maşinuţele vor fi inscripţionate şi decorate diferit astfel încât să devină personaje de poveste: balaurul, zmeul, gheonoiaia, uriaşul, căpcăunul, Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana.

DISNEYLAND ÎN PARCUL TEI. De asemenea, în incinta parcului Tei-Plumbuita vor mai funcţiona un carusel „Herghelia Ilenei Cosânzeana” şi lanţuri care vor juca „hora ielelor”, plus multe alte locuri de joacă pentru copii, structurate pe grupe de vârstă.  

DISNEYLAND ÎN PARCUL TEI. Proiectul de modernizare a Parcului Tei-Plumbuita a primit acceptul pentru finanţare cu fonduri europene în toamna anului 2014, valoarea totală a proiectului fiind în sumă de 14,3 milioane euro.

CITEŞTE ŞI Risc MAXIM de pierdere a finanțării pentru piscinele plutitoare de pe lacurile Tei și Floreasca

Primăria Capitalei riscă să piardă finanțarea europeană pentru proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca din cauza întârzierilor foarte mari. Proiectul ar trebui terminat până pe 31 decembrie 2015, conform contractului încheiat de municipalitate cu instituțiile europene. În luna august, investiția înregistra deja o întârziere de 5 luni, iar acum a apărut o nouă problemă. Potrivit viceprimarului Capitalei, Cornel Pieptea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a decis să nu acorde avizul pentru continuarea lucrărilor din cauza diferențelor dintre proiectul inițial și realitatea din teren. DETALII, AICI. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button