Festivalul Vinului din Parcul Tineretului, organizat în perioada 11–13 aprilie, va aduce împreună bucureștenii pentru un weekend dedicat vinului, gastronomiei și unei cauze nobile. Festivalul susține crearea unui Centru de Terapie pentru Copiii cu Autism și dezvoltarea unui registru național al bolilor rare.
Fiecare pahar de vin ciocnit la festival de-a lungul celor trei zile va contribui la aceste cauze susținute de organizatorii Festivalui Vinului.
Intrarea este liberă, iar programul este următorul:
- :vineri și sâmbătă între orele 12:00 – 22:00
- Duminică, festivalul se va desfășura între orele 12:00 – 20:00.
Festivalul Vinului din Parcul Tineretului invită bucureștenii la distracție și facere de bine
„Fiecare pahar ridicat înseamnă un pas spre o cauză mai mare”, spun organizatorii.
În cele trei zile ale festivalului, bucureștenii vor avea ocazia să descopere vinuri alese din România și din străinătate, ghidate de somelieri profesioniști. Degustările vor fi completate de demonstrații culinare, care vor pune în valoare asocierea potrivită dintre preparatele gourmet și vinurile din cadrul festivalului.
Ateliere pentru copii în cadrul festivalului
Festivalul nu este doar pentru adulți, ci și pentru pentru cei mici.
Organizatorii au pregătit o zonă specială, unde se vor desfășura jocuri și activități educative.
De asemenea, vor fi ateliere creative pentru vizitatorii de toate vârstele, care vor explora tradițiile vinicole și vor învăța despre procesul de producție al vinului.
Muzică live în București la Festivalul Vinului, ritmuri și arome în Parcul Tineretului
Seara, Parcul Tineretului va răsuna de ritmuri variate, iar bucureștenii vor putea să asculte artiști cunoscuți, printre care Alexia Gemene, care va interpreta piese din folclorul românesc, Mircea Eremia, cu melodiile sale pop, și The Urs, îndrăgit pentru emoția puternică transmisă prin muzica lor.
Ediția de anul acesta a Festivalul Vinului din Parcul Tineretului susține Asociației Maia Autism Speranță, care luptă pentru copiii cu autism și boli rare.
Festivalul din acest an are scopul de a sprijini inițiativele acestei asociații, care oferă terapii pentru copii cu tulburări din spectrul autist și alte dizabilități, precum ABA, logopedie și kinetoterapie..
Asociația a fost înființată în 2019, inspirată de povestea Maiei Antonia, o fetiță diagnosticată cu autism și o boală genetică rară, BPAN. Părinții ei au decis să lupte nu doar pentru ea, ci și pentru alți copii aflați în dificultate.
Te-ar mai putea interesa: