ARHIVA B365

Vilele lui Ceauşescu ar putea fi transformate în blocuri de lux

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a trecut celebrele locuinţe ale fostului preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, din patrimoniu public al statului, în cel privat, scrie adevarul.ro Este vorba de vilele de protocol Lac 1 şi Lac 2 şi de reşedinţa familiei Ceauşescu, Palatul Primăverii. Astfel, aceste trei imobile ar putea fi scoase la licitaţie de către instituţie şi ar putea fi cumpărate de către oricine. De asemenea, clădirile nu sunt înregistrate ca monumente istorice. „Eu nu cred că se va obţine atât de mult pe cât se crede pe aceste trei locuinţe. Şi pentru că nu sunt înregistrate ca monumente istorice, poate chiar va veni un cumpărător care va câştiga licitaţia şi va demola Palatul Primăverii, iar în locul lui va construi un bloc cu 10 etaje“, a explicat Eduard Uzunov, preşedintele companiei imobiliare Regatta.

Acesta a mai adăugat că singurul avantaj pe care îl au locuinţele lui Ceauşescu este amplasarea. „Sunt destul de vechi iar situaţia pieţei imobiliare din prezent nu este atât de favorabilă. Şi nici nu se face o campanie de marketing potrivită şi de anvergură. Cred că vor fi cumpărate doar dacă se vor vinde la preţuri mici“, a mai spus Eduard Uzunov.

Un alt mod în care ar putea fi exploatate vilele lui Nicolae Ceauşescu este de a fi transformate în muzeu. „Ar putea veni un străin să cumpere Palatul Primăverii şi să-l transforme în muzeu, dar aici intervin alte probleme“, a spus Eduard Uzunov.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button