ARHIVA B365

Vila din Zambaccian în care a locuit Mircea Geoană ar putea fi demolată pentru a face loc unui bloc

Astfel, mobilul a aparținut RAAPPS, ultimul său chiriaș fiind chiar Mircea Geoană. Ulterior, regia a vândut imobilul în 2015 firmei Desilva Intermed pentru circa 900.000 euro. În prezent, proprietarul vrea să construiască un bloc de locuințe în locul fostei clădiri, potrivit Hotnews.

Simulare construcție pe care proprietarul vrea sa o realizeze în locul vilei

Pe strada Cucu Starostescu si strada Muzeul Zambaccian se afla case de parter, parter plus, etaj, construite in perioada interbelica, zona fiind protejata pentru valoarea patrimoniului construit. Pe planul urbanistic aferent zonei protejate, casa de pe str. Cucu Starostescu nr.3 apare cu grad mediu de protectie, ceea ce inseamna ca sunt posibile interventii pe cladire, insa nu demolarea. Membrii Comisiei Tehnice de Urbanism si ahitectul sef al Capitalei, Adrian Bold, au declarat ca nu sunt de acord cu demolarea acestei case. 

Potrivit proiectului prezentat la Comisia Tehnica de Urbanism:

Initiatorul proiectului este: SC DESILVA INTERMED SRL
Proiectant: SC SISTEM C SRL / urbanist Constantin CARAMAN

Indicatori urbanistici existenti:
– Zona protejata 53 – Parcelarea MORNAND
– POT= 40 %,
– CUT= 1.8
– Inaltime maxima = 13 m

Parcelarea Mornand este zona protejata, un cartier rezidential aristocratic, tipic pentru optiunea culturala occidentala a elitelor din prima jumatate a secolului al XX-lea. Grad de protectie maxim – se protejeaza valorile arhitectural – urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica. Sunt permise interventii care conserva si potenteaza valorile existente„, se arata in planul urbanistic al zonei protejate.

Indicatori urbanistici ceruti:
– POT = 40 %,
– CUT = 2.0
– Inaltimea maxima – 17 m, demisol plus parter plus 4 etaje
– functiunea- locuinte colective;

Imobil a apartinut RAAPPS, aici locuind cu chirie Mircea Geoana. Pe 14 ianuarie 2015, RAAPPS a scos la licitatie imobilul de pe str. Cucu Starostescu, nr 3. Vila are subsol, plus parter, plus etaj plus mansarda, 8 camere si teren aferent de 550 mp. Pret pornire licitatie: 588.000 Euro (la care se adauga TVA). Imobilul a fost vandut pentru suma de 906.600 euro firmei Desilva.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button