ȘTIRI

Vila din Izvorani și imobilul cu apartamente ale lui Schwartzenberg, puse sub sechestru

Omul de afaceri este învinuit de spălarea banilor, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează Romanialibera.ro.

Surse din anturajul omului de afaceri spun că acesta, având şi cetăţenie israeliană, a plecat în Israel înainte de a fi pus sub învinuire, la scurt timp după ce a fost audiat în dosarul prietenului său Codruţ Marta, mâna dreaptă a fostului şef ANAF, Sorin Blejnar.

Codruţ Marta, dispărut fără urmă,  este acuzat în câteva dosare penale. În dosarul de evaziune cu produse petroliere este învinuit de pagube de peste 54  de milioane de euro, din care o parte din bani  – circa 5 milioane de euro – ar fi fost spălaţi de Elan Schwartzenberg.

Din cele 5 milioane de euro, Elan Schwartzenberg ar fi folosit circa 2 milioane de euro pentru a cumpăra Realitatea Media de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Schwartzenberg el a fost citat atât la adresa sa din Israel, cât şi la reşedinţa din Monaco.

Până la capturarea/ audierea lui Elan Schwartzenberg, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe mai multe bunuri ale acestuia, între care pe vila din Izvorani, pe un teren de 800 de metri pătraţi pe care e un imobil cu 26 de apartamente din cartierul de lux Siseşti din Bucureşti (în care locuiesc membrii familiei lui Elan). De asemenea, s-a pus sechestru  pe un teren de peste 10.000 e metri pătraţi din Chitila. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button