Viitorul spital din Sectorul 6, promis de Primărie, va avea finanțare rambursabilă. Consiliul Local a aprobat contractarea împrumutului de la Banca Consiliului Europei

07 iul. 2023
6784 Afișari
Viitorul spital din Sectorul 6, promis de Primărie, va avea finanțare rambursabilă. Consiliul Local a aprobat contractarea împrumutului de la Banca Consiliului Europei
Viitorul spital din Sectorul 6, promis de Primărie, va avea finanțare rambursabilă. Consiliul Local a aprobat contractarea împrumutului de la Banca Consiliului Europei | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

Viiitorul spital care se va construi în Sectorul 6, promis de Primărie, va avea finanțare. Consiliul Local a aprobat joi, 6 iulie, contractarea unui împrumut rambursabil de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Viitorul spital care se va construi în Sectorul 6 va avea finanțare

Primăria Sectorului 6 promite construirea primului spital din sector, iar Consiliul Local a aprobat joi, 6 iulie, contractarea unui împrumut rambursabil în valoare de până la 73 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Urmează ca solicitarea să treacă printr-o comisie.

Iată ce spunea Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, în primăvară, după o discuție cu reprezentanții băncii:

De ce vreau să lucrăm cu ei, dincolo de bani? Pentru că pun condiții esențiale, oferă expertiză (experți în construirea și managementul spitalelor) și pentru că ne vor monitoriza la sânge. Ei nu finanțează prostii, ci doar proiecte temeinic întocmite.

Primăria a recurs la acest împrumut pentru a nu direcționa toate resursele financiare către o singură lucrare. De asemenea, acesta va fi rambursat în timp, vizând și atragerea de bani europeni nerambursabili:

Împrumutul îl vom rambursa în timp și tot în timp vom avea grijă să atragem bani europeni nerambursabili, cu ajutorul cărora să decontăm cheltuieli și să reducem povara financiară.

Spitalul va fi construit pe Bd. Timișoara

Primăria Sectorului 6 a transmis, pe Facebook, ce demersuri au fost făcute până în acest moment:

Până în primăvara lui 2023, am eliberat terenul de sarcini, am luat avizele, am făcut proceduri de atribuire de lucrări să îngropăm firele de înaltă tensiune și să deviem conducta de gaz. De asemenea, am făcut studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social etc.

Va urma ca contractul de proiectare și construire să fie scos la licitație și, în urma semnării acestuia, vor fi demarate lucrările. Proiectul ar putea să dureze în jur de 3 sau 4 ani.

Valoarea totală a lucrărilor ar ajunge la 146 de milioane de euro.

Spitalul va fi construit pe Bulevardul Timișoara, nr. 101 E, pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați. Va avea un număr de 257 de paturi și va deservi, în principal, Sectorului 6.

Spitalul va avea următoarele secții:

  • Cardiologie,
  • Neurologie,
  • Ortopedie,
  • Oncologie,
  • Obstetrică,
  • Ginecologie,
  • Unitate de Terapie Intensivă,
  • Unitate Critică Cardiacă,
  • Neonatologie,
  • Chirurgie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies