Viitorul Pasaj Doamna Ghica și calendarul lucrărilor la unul dintre marile șantiere din București care înaintează greu. ”Din octombrie va urma o perioada deranjantă”

14 sept. 2022
1021 afișări
Viitorul Pasaj Doamna Ghica și calendarul lucrărilor la unul dintre marile șantiere din București care înaintează greu. ”Din octombrie va urma o perioada deranjantă”

Primele bucăți de tablier, componenta de dimensiuni mari din structura pasajului, au sosit pe șantierul de la Pasajul Doamna Ghica, însă lucrurile la construcție se află într-o stagnare, după cum relatează oamenii din zonă care au replicat pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 2 Radu Mihaiu.

”Am fost astăzi, după ce s-a mai domolit entuziasmul sosirii primelor bucăți din tablier, pe șantierul de pe doamna Ghica.”, a spus Mihaiu, care a publicat totodată calendarul execuției lucrărilor pe măsură ce bucăți de tablier vor continua să sosească.

CALENDARUL lucrărilor la pasaj. Astfel, potrivit primarului Radu Mihaiu, la Pasajul Domna Ghica vor urma:

– la sfârșitul lunii septembrie va începe asamblarea la sol a elementelor de tablier
– în octombrie, va începe asamblarea pe poziție ceea ce va presupune restricții de trafic
– septembrie-octombrie, în paralel cu lucrările la pasaj, se desfășoară și lucrările Termoenergetica. ”Estimarea în acest moment este că acestea se vor finaliza în aproximativ o lună.”

Trafic restricționat în luna octombrie. Zile cu circulația complet blocată

Primarul anunță că în octombrie, deși va fi deranjant, asamblarea pieselor de tablier va presupune restricționarea traficului. ”Vor exista și zile (puține) în care, pe partea dintre intersecție și Lukoil, circulația va fi blocată complet.”, spune acesta.

”Părțile de tablier vor continua să sosească pe măsură ce înaintează execuția. Peste 2 săptămâni va începe asamblarea la sol a elementelor de tablier, iar apoi, în octombrie, va începe asamblarea pe poziție.

Deranjant, dar absolut normal, când se face asamblarea pieselor traficul va fi restricționat, pentru desfășurarea lucrărilor. Vor exista și zile (puține) în care, pe partea dintre intersecție și Lukoil, circulația va fi blocată complet. Încă o dată, sunt lucruri normale pentru un șantier de aceste dimensiuni. E important însă ca cetățenii să știe la ce să se aștepte.

În paralel cu lucrările la pasaj, se desfășoară și lucrările Termoenergetica. Estimarea în acest moment este că acestea se vor finaliza în aproximativ o lună.

Din octombrie va urma o perioadă deranjantă dpdv al traficului, dar vom avea pasajul montat. Și asta cred că e cel mai important.”, a scris primarul Sectorului 2 în postarea de pe Facebook.

Oamenii au reacționat negativ, în mod previzibil, pentru că au observat că de pe șantier lipsesc muncitorii, iar lucrările par înghețate.

”De-abia au început să ajungă elementele de tablier. Nu înțeleg ce ați dori să se muncească dacă aceste elemente nu au ajuns.”, a fost replica primarului Mihaiu, în comentarii, la dezamăgirea oamenilor.

Potrivit unei declarații anterioare, vor fi 40 de transporturi ale pieselor de tablier care vin de la un distribuitor din Italia.

Pasajul de la Doamna Ghica, execuție mult întârziată

Lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica au fost reluate de Primăria Capitalei la finalul lunii august 2021, după 9 luni de pauză. Șantierul a fost blocat din lipsa banilor, situația fiind rezolvată prin realizarea unui parteneriat între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2, astfel încât aceasta din urmă să contribuie cu 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării, iar Primăria Capitalei cu 110 milioane lei.

Lucrările la pasaj s-au oprit în noiembrie 2020, la 40% stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități fiind aproape gata.

În august 2022 au fost livrate primele piese de tablier, iar ultimul termen avansat pentru finalizarea lucrărilor la pod este primăvara anului viitor.

Îți mai recomandăm și:

Cookies