Viitorul parc Tudor Arghezi și extinderea nodului rutier de pe Șos. Berceni, finanțate suplimentar de la bugetul local al Sectorului 4

16 mart. 2022
4615 Afișari
Viitorul parc Tudor Arghezi și extinderea nodului rutier de pe Șos. Berceni, finanțate suplimentar de la bugetul local al Sectorului 4

Consiliul Local Sector 4 a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect prin care au fost suplimentate cu 7,7 milioane de lei sumele alocate pentru amenajarea Parcului „Tudor Arghezi” şi extinderea nodului rutier de pe şoseaua Berceni, informează Agerpres.

Hotărârea prevede că la capitolul bugetar Direcţia Mobilitate Urbană sunt majorări de 7.750.000 de lei pentru proiectele vizând extinderea nodului rutier intermodal şoseaua Berceni, respectiv edificarea parcului şi centrului multicultural pe bulevardul Metalurgiei. Totodată, hotărârea stipulează la acelaşi capitol diminuări/scădere de 7.750.000 de lei pentru lucrări de instalare a staţiilor de plată fără operator (parcometre) în mai multe locaţii, două kit-uri de intrare în parcare „complet echipate” şi unul automat de plată pentru încasarea tarifelor de parcare.

Parcul Tudor Arghezi va lua ființă într-un an și jumătate

Primăria Sectorului 4 a început lucrările de amenajare a parcului Tudor Arghezi, a anunțat în februarie primarul Daniel Băluță, pe pagina de Facebook. Parcul va avea în total o suprafață de circa 27.000 mp, și se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. În cadrul proiectului va fi construit un centru cultural și o parcare supraterană. În total, amenajarea acestora costă circa 40 milioane lei.

Licitația pentru lucrările de construire a fost finalizată la începutul acestui an și a fost câștigată de 3 firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde, QUEEN EIRINI S.R.L.

FOTO, mai jos. Planurile viitorului parc Tudor Arghezi, publicate de primarul Sectorului 4 Tudor Băluță:

 

,,Centrul multicultural” va avea sala de spectacole, săli de conferințe, zona birouri si terasa circulabila. Suprafața construită la sol va fi de 829.08 mp, iar cea desfășurată de 2629.53 mp.

Termenul de execuție este de 18 luni.

Primăria Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului București pe 11 decembrie 2019 permisiunea de a expropria terenul de 27.238 mp de pe bd. Metalurgiei nr. 100-130. Proprietarii terenului erau ALROM COMIMPEX și Brătulescu Cristina Maria. Valoarea evaluată a terenului – 8,7 milioane lei. Consiliul General a aprobat exproprierea.

Cookies