ESENTIAL

Viitoarea Bibliotecă Naţională a României este 85% gata! VEZI AICI CUM ARATĂ

Peste 750 de muncitori lucrează de dimineaţă până seara pe şantierul viitorului sediu al Bibliotecii Naţionale a României. Viteza de lucru este mare pentru că şi deadline-ul este aproape: imobilul trebuie predat cel târziu până la începtul lunii octombrie. Lucrările la Biblioteca Naţională a României au început în 1986, însa după Momentul ’89 acestea fiind sistate. Șantierul a prins viaţă în martie 2009 cu o investiţie anunţată de 100 de milioane de euro. În acest moment, faţada este aproape finalizată, în timp ce în interior, muncitorii lucrează deja la finisaje, la etajele superioare.

Biblioteca, desfăşurată pe şapte nivele, va avea restaurante, cafenele, săli de expoziţie, săli de lectură pentru copii, o aulă de 400 de locuri unde se pot viziona diferite proiecţii, gradiniţa pentru copiii angajaţilor din bibliotecă şi 250 de locuri de parcare. Mai mult, vor exista şi săli speciale de restaurare a manuscriselor valoroase, amenajate precum salile de operatie din spitale. În total, noua bibliotecă va adăposti peste 12 milioane de exemplare care se află în acest moment în diferite depozite din Bucureşti şi din ţară.

Timp de 20 de ani, structurile înălţate înainte de 1989 au fost conservate, astfel că biblioteca a devenit un loc numai bun pentru turnarea filmelor de groază sau pentru graffiti.

Material realizat cu sprijinul dirigintei de şantier, inginer Dorina Niculescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button