ARHIVA B365

Vier Pfoten vrea să atace în justiție legea privind eutanasierea: „O lege demnă de epoca de piatră”

„Organizația internatională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN își exprimă consternarea față de votul dat astăzi de Camera Deputaților în favoarea unei legi care va permite uciderea în masă a câinilor fără stăpân”, spun reprezentații ONG-ului în comunicatul remis B365.ro.

Legea a fost votată astăzi cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și 20 de abțineri.

„Cel mai tragic scenariu s-a produs! Autoritățile din România au primit undă verde să înceapă exterminarea în masă„, a declarat Gabriel Păun, director de campanii la Vier Pfoten International.

Noua lege permite uciderea câinilor după 14 zile de ținere în adăpost, în cazul în care primăriile nu dețin suficiente locuri în adăposturile publice pentru cazare, hrană și tratament medical.

„Un termen atât de scurt, de numai 14 zile, dat pentru adopții este total nerealist. Pe lângă aceasta, la ora actuală nu există adăposturi, hrană și medicamente suficiente pentru câini. Această lege este pur și simplu o condamnare la moarte pentru sute de mii de câini din România”, a mai spus Păun.

Fundația Vier Pfoten a capturat și sterilizat peste 100.000 de câini în Romania, în perioada 2001 – 2013, conform datelor furnizate de ONG. 

Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor fara Stapan a suspendat protocolul pentru sterilizarea cainilor maidanezi incheiat cu fundatia Vier Pfoten si a cerut ONG-ului sa paraseasca imediat adapostul de caini al municipalitatii de pe bd. Theodor Pallady unde steriliza cainii, potrivit unui anunt facut de fundatie. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button