ȘTIRI

VIER PFOTEN acuză condiţii cumplite în adăposturile de câini din România VIDEO

Aceste informaţii sunt cuprinse şi într-un raport detaliat realizat de organizaţie, pe care îl găsiţi AICI.

În perioada martie – mai 2014, o echipă de investigații a vizitat și evaluat situația din 43 de adăposturi publice din 33 de județe, plus București – reprezentând mai bine de jumătate din cele circa 81 de adăposturi înregistrate oficial, informează Vier Pfoten, printr-un comunicat de presă.

Conform acestuia, nici unul dintre aceste adăposturi publice nu este conform cu prevederile actualei legi de gestionare a câinilor fără stăpân (OUG 155/2001 modificată prin Legea 258/2013).

În adăposturile evaluate au fost identificate până la 29 de încălcări grave ale legii. Ca exemple enumerăm: cadavre de câini lăsate să zacă printre animale în viață (7% din adăposturi); adăposturi suprapopulate (47%); femele cu pui ținute în același padoc cu alți câini (42%); hrană contaminată cu gunoaie sau cu fecalele și urina de pe podeaua cuștilor (74%), ape reziduale din cuști care pătrund în alte cuști (63%) etc. Mai mult, investigatorii au putut observa și surprinde imagini cu urme de sânge în multe cuști, precum și cu câini bolnavi sau cu răni deschise.

Organizaţia cere din nou Guvernului să coopereze cu ea și cu alte entități importante și să adopte o Ordonanță de Urgență care să asigure străzi fără câini, fără a aplica metoda uciderii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button