Videointerfoanele, solutia ideala pentru a controla spatiile de locuinte

de:
03 iun. 2015
0 afișări
Videointerfoanele, solutia ideala pentru a controla spatiile de locuinte

Ultimii ani au reprezentat o crestere foarte mare in popularitate pentru interfoane si videointerfoane. La inceput au fost interfoanele, care au ajuns sa protejeze fiecare scara din Romania si sa ofere control foarte bun pentru locatari. Practic, marele avantaj al interfoanelor a fost faptul ca orice persoana straina care dorea sa intre in scara, era nevoita sa se prezinte in fata unuia dintre locatari pentru a primi accesul.

Nici interfoanele nu au fost 100% suficiente si eficiente, deoarece lipsa imaginii a dus la o multime de probleme. Hotii au invatat ca pot obtine accesul destul de usor pacalind locatarii si au apelat la diverse tehnici de persuasiune.
Din fericire, tehnologia evolueaza constant, ceea ce a dus la aparitia videointerfoanelor. Asemanatoare cu interfoanele, videointerfoanele sunt dispozitive mult mai performante, care pe langa faptul ca ofera informatii audio despre cel care vrea sa patrunda in scara, ofera si informatii video. In felul acesta, posibilitatea de acces pentru persoanele dubioase scade la aproape zero.

Care sunt avantajele videointerfoanelor?

Controlul sporit asupra proprietatilor detinute este principalul avantaj pe care il ofera un videointerfon. Este o solutie utila atat pentru apartamentele de bloc, cat si pentru case, sporind inclusiv confortul si siguranta.
Posibilitatea de supraveghere este un alt mare avantaj. Fiind dotat cu o camera video, videointerfonul poate sa joace cu usurinta rolul unei camere de supraveghere video. Astfel, poti avea mereu informatii despre ceea ce se intampla in fata usii de la scara iar in cazul unui eveniment, ai dovezi concludente.
Spre deosebire de interfoane, videointerfoanele pot fi controlate si de la distanta. Astfel, daca raman copiii singuri acasa, cel care deschide usa in cazul in care cineva suna la videointerfon esti tot tu. In felul acesta elimini orice risc pe care il prezinta naivitatea celor mici.

Atunci cand alegi un videointerfon trebuie sa acorzi atentie sporita la detalii, deoarece videointerfoanele pot fi dotate cu foarte multe functii care mai de care mai interesante. Evident, fiecare functie in plus poate sa coste in plus, asadar, este bine sa iti analizezi cu atentie nevoile inainte de a lua o decizie.
Important este faptul ca poti sa te bucuri de o multime de functionalitati oferite de videointerfoane. Poti opta pentru videointerfoane color sau alb negru, poti alege intre variante wireless sau cu fir si poti cumpara ori videointerfoane care transmit semnal IP ori videointerfoane care transmit semnal video intr-un circuit inchis. Majoritatea videointerfoanelor sunt dotate cu senzori de infrarosu, in asa fel incat sa iti ofere imagini inclusiv pe timp de noapte si multe dintre ele pot fi dotate chiar si cu solutii moderne de acces, cum ar fi recunoasterea amprentei sau chiar recunoasterea irisului.
Evident, cel mai probabil vei opta pentru o solutie cu acces pe baza unei cartele sau pe baza unui cod. Este bine insa de stiut faptul ca ai multiple posibilitati, care desi astazi sunt destul de costisitoare, in viitor vor fi mult mai ieftine.

Cookies