VIDEO | Zona retrocedată din Parcul IOR ar putea revedeni domeniu public în 2-3 ani. Robert Negoiță s-a întâlnit cu ONG-uri: Căutăm variante pentru recuperare

07 mart. 2023
10420 Afișari
VIDEO | Zona retrocedată din Parcul IOR ar putea revedeni domeniu public în 2-3 ani. Robert Negoiță s-a întâlnit cu ONG-uri: Căutăm variante pentru recuperare
VIDEO | Zona retrocedată din Parcul IOR ar putea revedeni domeniu public în 2-3 ani. Robert Negoiță s-a întâlnit cu ONG-uri: Căutăm variante pentru recuperare. Sursa foto: Captură video/ Facebook Robert Negoita

Robert Negoiță își dorește să recupereze zona retrocedată din Parcul IOR și, în acest sens, s-a întâlnit cu mai multe ONG-uri. Împreună vor căuta cât mai multe variante de demersuri pentru a recupera această bucată de teren. „Noi ne chinuim de mai bine de 10 ani să o luăm înapoi”, spune Primarul Sectorului 3.

Robert Negoiță, despre zona retrocedată din Parcul IOR: Trebuie să rămână domeniu public

Primarul Sectorului 3 le reamintește bucureștenilor că această bucată de teren a fost „prăduită” în urmă cu aproape 20 de ani. Autoritatea locală încearcă de mai bine de 10 ani să recupereze zona retrocedată din Parcul IOR.

Robert Negoiță s-a întâlnit luni, 6 martie 2023, cu mai multe ONG-uri și, împreună, au căzut de acord să caute mai multe variante de demersuri pentru a recupera această bucată de spațiu verde. Potrivit primarului, deja au stabilit câteva obiective și urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, tot luni, pentru a prezenta ideile.

Suntem în așa-zisa zonă retrocedată din Parcul IOR. Parte componentă, dintotdeauna, din Parcul IOR, prăduită de niște…hai să nu zicem ticăloși, dar nu știu cum să le zic. Mă rog, niște indivizi…acum aproape 20 de ani. Noi ne chinuim de mai bine de 10 ani să luăm această bucată de teren, să o luăm înapoi. Avem alături de noi mai multe ONG-uri cu care m-am întâlnit chiar astăzi și am stabilit, am fost de acord cu toții, să căutăm cât mai multe variante de demersuri pentru a recupera acest teren. Ce demersuri? A rămas să ne gândim, deja am schițat, oarecum, niște obiective și niște pași. A rămas să ne întâlnim săptămâna viitoare, tot luni, la început de săptămână și să vedem ce idei putem să avem până atunci, spune Robert Negoiță într-un video publicat pe Facebook.

„Să sperăm că vom reuși într-un timp rezonabil”

Primarul Sectorului 3 subliniază că Bucureștiul este un oraș aglomerat și nu are nevoie de alte clădiri în plus, care ar putea să fie construite în această zonă retrocedată a Parcului IOR. Negoiță speră că, într-un timp rezonabil, un an, doi, trei, PS3 să poată lua înapoi acest teren, astfel încât să rămână domeniu public.

Să le analizăm în ideea de a face demersuri pentru că ne dorim cu adevărat ca acest teren, acest parc, această bucată de teren, zonă verde a orașului să rămână verde, să rămână parc, să rămână public pentru noi toți. Avem nevoie de verde, avem nevoie de cât mai multe spații libere, cât mai mult loc unde să mergem să ne recreăm. Și așa e un oraș aglomerat, nu avem nevoie de clădiri în plus în aceste zone care au fost parc dintotdeauna. Doamne ajută! Să sperăm că vom reuși și, într-un timp rezonabil, nu mâine, poimâine, dar într-un timp rezonabil…un an, doi, trei, să luăm înapoi acest teren care a fost și trebuie să rămână domeniu public, a conchis Robert Negoiță.

Cookies