VIDEO | Zelenski, mesaj nou către ucraineni: Luptați! Rezistați! Ieșiți în stradă și alungați răul!

06 mart. 2022
294 afișări
VIDEO | Zelenski, mesaj nou către ucraineni: Luptați! Rezistați! Ieșiți în stradă și alungați răul!
VIDEO | Zelenski, mesaj nou către ucraineni: Luptați! Rezistați! Ieșiți în stradă și alungați răul!

Astazi – duminică, 6 martie – este, deja, a 11-a zi de război în Ucraina. La finalul cele-i de-a 10-a zile, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a vorbit iar ucrainenilor:

Fiecare metru din  pământul nostru, câștigat prin proteste și umilirea armatei ruse, este un pas către victorie pentru toată Ucraina

Zelenski: Ucrainenii noștri nu se retrag!

Volodimir Zelenski, inima rezistenței ucrainene și liderul extraordinar pe care, de fapt, nimeni nu l-a bănuit până acum, a avut iar cele mai bune cuvinte care să îi însuflețească pe oameni:

Oamenii noștri, ucrainenii noștri nu se retrag. Nu renunță. Ei nu opresc rezistența. Ei strigă ocupanților: duceți-vă acasă! Îi alungă de pe teritoriul nostru. Le blochează drumurile. Fiecare metru al pământului nostru ucrainean, câștigat prin proteste și umilirea ocupanților, este un pas înainte spre victoria pentru întregul nostru stat. Este o șansă la viață.

Președintele Ucrainei a vorbit foarte clar și direct și cu ucrainenii din orașele în care trupele rusești au intrat deja:

Ucraineni din toate orașele noastre unde a intrat inamicul, treceți la ofensivă! Trebuie să ieșiți în stradă! Ieșiți! Trebuie să luptăm ori de câte ori este posibil. Ca în Herson, ca în Berdiansk, ca în Melitopol, ca în Konotop. Trebuie să ieșim și să alungăm acest rău din orașele noastre, de pe pământul nostru. Să prevenim crearea de noi „DNR” și „LNR” în care o viață normală este pur și simplu imposibilă. Doar sclavie, doar în genunchi.

“DNR” și “LNK” sunt prescurtările numelor republicilor autoproclamate din Donbas – Donețk și Luhansk, republici a căror independență a fost recunoscută de Rusia în, practic, ajunul invaziei.

Zelenscki, către oamenii din Donbas: Luptați-vă, luptați pentru drepturile voastre!

În acest nou mesaj video al său, Volodimir Zelenski s-a adresat direct și locuitorilor din teritoriile ocupate din Donbas:

Donbas, acum este momentul! Facem un apel către toți oamenii din teritoriile ocupate temporar, către toți cei care ne aud, cei cărora nu le-a fost ștearsă memoria cu propagandă, cărora nu li s-au închis ochii din cauza fricii, cărora nu li s-au mutilat sufletele cu cinism: luptați-vă! Luptați-vă pentru drepturile voastre, pentru libertate, pentru Ucraina! Împreună cu cei din Herson, Berdiansk, Kiev și cei din alte orașe ucrainene care prețuiesc viața și care nu se tem de nimic!

VIDEO | Mesajul lui Volodimir Zelenski

Mesajul lui Volodimir Zeleski a venit la capătul unei zile grele. Ieri a fost ziua în care, printre altele, Rusia a promis o încetare temporară a focului pentru evacuarea civililor, dar despre care ucrainenii au spus că a fost încălcată aproape imediat și că trupele ruse au tras inclusiv asupra uneor porțiuni din coridoarele umanitare.

 

Cookies