VIDEO | Zbor peste munți, pe unde se naște greu autostrada A1, prelungirea pe care vom merge direct de la București la Sibiu. Imagini în premieră de la Pro Infrastructură

14 apr. 2025
734 afișări
VIDEO | Zbor peste munți, pe unde se naște greu autostrada A1, prelungirea pe care vom merge direct de la București la Sibiu. Imagini în premieră de la Pro Infrastructură
VIDEO | Zbor peste munți, pe unde se naște greu autostrada A1, prelungirea pe care vom merge direct de la București la Sibiu. Imagini în premieră de la Pro Infrastructură. Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura/ Facebook

Asociația Pro Infrastructura transmite fotografii făcute cu drona de deasupra șantierului de la Poiana-Tigveni – Secțiunea 3, Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, pe care vor circula bucureștenii.

Imagini cu drona cu lucrările de la Poiana-Tigveni – Secțiunea 3, Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

Asociația Pro Infrastructura publică o filmare cu drona de deasupra lucrărilor de la Poiana-Tigveni – Secțiunea 3, a  Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, după un anunț făcut pe pagina sa de Facebook.

În premieră națională, vă aducem prima filmare aeriană continuă între tunelul Poiana și capătul lotului de lângă Tigveni, prin care monitorizăm lucrările și studiem traseul pe aproximativ două treimi din totalul celor 37,4 kilometri ai Secțiunii 3 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești dintre Cornetu și Tigveni, transmite Asociația Pro Infrastructura.

Astfel, pe parcursul videoclipului oamenii sunt ghidați începând de la portalul sudic al tunelului Poiana. Traseul se continuă pe Râul Topolog și se ajunge la Șuici, unde se termină singurul sector autorizat.

Continuăm, croșetând de-o parte și de la alta a Topologului unde autostrada va avea numeroase poduri. La Cepari dăm o tură pe deasupra organizării de șantier a celor de la WeBuild și sosim într-un final la Tigveni, unde lucrează Porr, scrie Asociația Pro Infrastructura.

Care este stadiul lucrărilor

Contractul de construcții costă 5,33 miliarde lei fără TVA, dar deja întârzie cu un an.

Greul de-acum începe. Etapele III, IV și V de emitere a autorizației de construire așteaptă exproprierile suplimentare dar și revizuirea acordului de mediu care stă după vecinii de la Mapa. Se pare că turcii se descurcă greu și cu mapa și cu sapa fiindcă sunt foarte întârziați cu documentația necesară. Nu se pot face două revizuiri concomitente ale acordului de mediu pe același proiect, Autostrada Sibiu-Pitești, adaugă Asociația Pro Infrastructura.

De asemenea, există o modificare pe traseu, în lungime de 2,33 km din zona balastierei Sălătrucu.

Există și o veste bună: este front de lucru, la care se adaugă ce va veni în curând cu a doua AC, suficient cât antreprenorul general WeBuild să demonstreze ce poate. A atacat complet treimea de 11,7 km unde are undă verde, cu excepția anterior-amintitei modificări de traseu. La tunel cei de la Zublin pregătesc portalul pe unde va intra la forat TBM-ul. Decente rezultate în teren, cu AC emisă în Ajunul Crăciunului și o iarnă care abia acum se termină, continuă Asociația Pro Infrastructura.

Circulația pe A1 de la București la Curtea de Argeș va fi disponibilă la sfârșitul lunii mai

Potrivit informațiilor date de secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, bucureștenii vor merge între Capitală și Curtea de Argeș, pe o distanță de aproximativ 140 km, de la sfârșitul lunii mai, pe A1.

Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești a Autostrăzii A1 a intrat în linie dreaptă, iar constructorul se pregătește să dea în trafic cei aproximativ 15 km.

Este vorba despre tronsonul rămas între nodul rutier de la Băiculești și Autostrada București – Pitești #A1, ce va permite circulația la nivel de autostradă între București și Curtea de Argeș pe o distanță de aproximativ 140 km, a spus Scrioșeanu, duminică, 13 aprilie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Te-ar mai putea interesa:

ESENȚIAL | Autostrada A1, închisă complet, pe ambele sensuri, vreme de 3 zile, între Bascov și Băiculești. CNAIR: Se fac teste la legătura cu segmentul spre Curtea de Argeș

Cookies