VIDEO | Virgil The Barber, frizerul din București care face fapte bune pentru oamenii străzii. Îi caută pe străzi, le ascultă poveștile și, desigur, îi tunde gratuit

08 mart. 2023
1480 Afișari
VIDEO | Virgil The Barber, frizerul din București care face fapte bune pentru oamenii străzii. Îi caută pe străzi, le ascultă poveștile și, desigur, îi tunde gratuit
VIDEO | Virgil The Barber, frizerul din București care face fapte bune pentru oamenii străzii | Sursa foto: Virgil The Barber

Virgil The Barber este un om cu suflet de milioane, care ajută oamenii străzii să se simtă mai bine în pielea lor.

Virgil le cere acordul oamenilor fără adăpost pentru a le oferi o tunsoare gratuită și o ținută nouă.

El postează poveștile și transformările oamenilor pe pagina sa de Tik Tok, care are peste 300.000 de urmăritori.

Cine este Virgil The Barber și unde se află frizeria lui

Virgil The Barber este un frizer din București, cunoscut pentru tunsorile oferite membrilor de la echipa de fotbal FCSB. Marius Șumudică și Ianis Hagi sunt doar câteva nume de fotbaliști cunoscuți pe care i-a tuns Virgil.

Cei de la bzi.ro i-au catalogat barber shop-ul ca fiind cel mai luxos și spațios din București. Tot ei au mai adăugat și că Virgil susține și promovează tinerele talente.

Virgil oferă cursuri începătorilor care doresc să învețe cum să tundă și care poate caută un job în domeniul frizeriei.

Frizeria lui Virgil se află pe strada G. Dem. Teodorescu 11D din București.

Virgil The Barber
Virgil The Barber. Sursa foto: Instagram/ virgiltb

Virgil, omul cu suflet bun care bucură oamenii străzii

Virgil a postat recent pe pagina sa de Tik Tok două filmulețe video în care căuta oameni fără adăpost, pentru a le oferi o transformare gratuită. Din 3 oameni găsiți de el, doar 2 au acceptat să fie îngrijiți.

Pe primul, un domn în vârstă de 73 de ani, l-a găsit căutând în tomberoane, aproape de frizeria sa. Omul căuta cutii de carton pentru a le duce la un centru de colectare care să-i ofere bani pe ele, pentru a-și ajuta nepoții și familia.

Virgil s-a dus la el și l-a întrebat dacă și-ar dori o tunsoare gratuită, iar bărbatul i-a spus „Da, sigur!”.

Frizerul l-a spălat pe cap și i-a curățat barba, după care a început să-l tundă.

În timp ce-l tundea, omul și-a spus povestea vieții sale și cum a ajuns a crescut la casa de copii:

De fel sunt din Petroșani, județul Hunedoara. Am crescut la casa de copii deoarece părinții m-au abandonat. M-au lăsat printre copii. Nu îmi cunosc părinții, i-am căutat, dar nu i-am mai găsit. Am 73 de ani, până la vârsta asta nu m-am obișnuit nici să fumez, nici să beau. Am încercat să mănânc natural, m-am ocupat mai mult de mine și de sport. Am făcut școala și am stat la un cămin de stat. Acolo ne băteau fără niciun motiv și ne spuneau că am făcut rele.

Am fost tapițer mobilă, tâmplar.. Toți m-au apreciat pentru ceea ce făceam.”

Omul fără adăpost l-a rugat pe frizer să nu îi scurteze mult părul, deoarece în timpul sărbătorilor de iarnă se costumează în Moș Crăciun și Moș Nicolae că să îi bucure pe copii.

Virgil i-a spus bărbatului că pare că este o persoană bună și muncitoare și a încercat să îi aducă zâmbetul pe buze.

Frizerul nu i-a oferit doar o transformare a părului, ci și a îmbrăcăminții, oferindu-i o ținută nouă.

Omul s-a bucurat foarte mult și i-a mulțumit lui Virgil pentru fapta sa bună.

VIDEO | Virgil The Barber, frizerul din București care face fapte bune pentru oamenii străzii
„Moș Crăciun de pe stradă”, înainte și după întâlnirea cu Virgil | Sursa foto: Virgil The Barber

Ștefănuț, un om fără adăpost, dar cu suflet de milioane

Un alt om fără adăpost a fost ajutat și postat astăzi pe contul de Tik Tok al frizerului. Bărbatul a fost găsit de Virgil pe o stradă din București și întrebat dacă și-ar dori o transformare.

Omul nu a vrut la început să urce în mașina lui Virgil deoarece spunea că miroase urât și să nu îl deranjeze acest aspect. Virgil a insistat să vină cu el, spunându-i că nu contează și că vrea să facă o faptă bună.

La fel ca și celălalt om, Ștefănuț are și el o poveste impresionantă de viață. În timp ce Virgil avea grijă de părul său, el a povestit:

Am 3 ani de când stau pe stradă. Tatăl meu a fugit în Spania și m-a lăsat pe străzi la niște prieteni. Am băut, am intrat în comă alcoolică și m-a abandonat. Am stat la casa de copii, a fost greu pentru mine. Stăteam pe la alții prin case, pe unde apucam. N-am unde să dorm, unde să fac o baie, n-am nimic. 

Eram depresiv, până când ați venit dumneavoastră și mi-ați spus că-mi oferiți o tunsoare gratis. M-am bucurat maxim, nu oricine face fapta asta. Până să apăreți dumneavoastră mă întrebam de ce sunt așa blestemat. ”

Ștefănuț i-a mai spus frizerului că are o problemă cu drogurile și că este conștient că nu e bine. Virgil i-a recomandat să meargă la centrul „Team Challenge” dedicat oamenilor care luptă cu dependența.

După ce a fost tuns și aranjat, omul a început să dea cu mătura pentru a-și curăța părul de pe jos. Dacă nu a putut plăti serviciul oferit, a vrut să fie de ajutor în frizerie.

Se vedea pe fața lui că fapta lui Virgil l-a bucurat mult și i-a făcut ziua mai bună.

VIDEO | Virgil The Barber, frizerul din București care face fapte bune pentru oamenii străzii
Ștefănuț, înainte și după întâlnirea cu Virgil | Sursa foto: Virgil The barber
@virgilthebarber Omul strazii❤️✂️. Stefănuț a fost abandonat de mic , crescut la casa de copii si are o poveste de viata impresionanta. 🙏🏻 #virgilthebarber #verohairshop #homless ♬ Get You The Moon – Kina

România nu are nici măcar o evidență a oamenilor fără adăpost

România nu are, la sfârșitul anului 2022, o evidență clară a oamenilor fără adăpost.

Ultimele statistici făcute în urmă cu mai bine de zece ani numărau aproximativ 15.000 de oameni fără un acoperiș deasupra capului. În București, sunt undeva între 6 și 7 mii oamenii ai străzii, dar și acesta este un număr estimat de ONG-uri,

La sfârșitul anului trecut, Guvernul a aprobat o așa-numită strategie de reintegrare în societate a persoanelor fără adăpost, un proiect care va începe cu recensământul oamenilor străzii.

Te-ar putea interesa și:

Cookies