VIDEO | Vânzări ilegale de tutun în București și împrejurimi. Afacerea prospera pe internet, unde vânzătorii au făcut 70.000 de lei până să fie prinși

26 iul. 2023
292 afișări
VIDEO | Vânzări ilegale de tutun în București și împrejurimi. Afacerea prospera pe internet, unde vânzătorii au făcut 70.000 de lei până să fie prinși
VIDEO | Vânzări ilegale de tutun în București și împrejurimi. Afacerea prospera pe internet, unde vânzătorii au făcut 70.000 de lei până să fie prinși. Sursa foto: DGPMB

În urma perchezițiilor efectuate de Poliția Capitalei, au fost găsite 200 de kilograme de tutun, bani și o armă. Mai multe persoane ar fi vândut cantități de tutun prin intermediul mediului online.

Persoanele suspectate urmează să fie conduse la audieri

Poliția Capitalei a anunțat astăzi într-un comunicat că au fost efectuate 19 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere în municipiul București și în județele Ilfov, Călărași și Dolj. Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni în sfera contrabandei cu țigări.

Mai multe persoane s-au folosit de rețelele de socializare pentru a vinde, în mod ilegal, cantități semnificative de tutun. Acestea postau anunțuri pe diverse site-uri și găseau clienți.

În urma efectuării perchezițiilor, polițiștii au găsit aproximativ 200 de kilograme de tutun și suma de 68.000 de lei. De asemenea, a fost găsită și o armă.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie 2023 – prezent, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, mai multe persoane ar fi oferit spre vânzare importante cantități de tutun de fumat,  pe raza Sectorului 5.

În urma efectuării perchezițiilor au fost găsite aproximativ 200 kg de tutun și 68.000 de lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost găsită și o armă care va fi supusă expertizării” a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

În baza mandatelor de aducere, persoanele în cauză urmează să fie conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau comercializare a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat” a mai transmis Poliția Capitalei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies