VIDEO | Vă întrebați dacă str. Iuliu Hațeganu scapă de pavele? Răspunsul e NU. Cu pălărie și plin de veselie, dl. Negoiță ține „Predica de pe Șantier”, pilda cu spații verzi

17 aug. 2023
3720 afișări
VIDEO | Vă întrebați dacă str. Iuliu Hațeganu scapă de pavele? Răspunsul e NU. Cu pălărie și plin de veselie, dl. Negoiță ține
VIDEO | Vă întrebați dacă str. Iuliu Hațeganu scapă de pavele? Răspunsul e NU. Cu pălărie și plin de veselie, dl. Negoiță ține "Predica de pe Șantier", pilda cu spații verzi. Sursa foto: captură video Facebook/ Robert Negoita

Robert Negoiță și-a pus pălăria pe cap și s-a dus în vizită pe șantierul de la strada Iuliu Hațeganu, unde a intrat live pe Facebook și a anunțat că au fost puse și pavele în acea zonă. Totodată, primarul Sectorului 3 îi anunță pe bucureșteni că aici va exista un spațiu verde, aliniament de copaci și multe plante.

Astfel, în câțiva ani, pe Hațeganu va fi o pădure urbană, spune Negoiță.

Au fost puse pavele și pe strada Iuliu Hațeganu din S3. „Frumos”, spune Robert Negoiță

Lucrările de la Hațeganu încep să arate așa cum ar trebui, spune Robert Negoiță, joi, 17 august. Primarul Sectorului 3 a transmis că artera care face legătura între Sectorul 3 și Sectorul 4 va avea două benzi pe sens, iar intrarea spre Vitan va avea patru benzi pe sens.

Aici au fost făcute și aleile pietonale, cu pavele: „trotuar făcut frumos”, spune Negoiță. O să existe spațiu verde, aliniament de copaci, dar și spațiu pentru plante.

Primarul Sectorului 3 le explică bucureștenilor că traficul rutier a crescut foarte mult, de aceea este important să fie amenajate noi zone, astfel încât străduțele să nu mai fie aglomerate, iar șoferii să circule în siguranță.

Vizită pe șantier

Mai jos, declarația integrală a primarului Sectorului 3:

Bună ziua! Da, suntem tot pe Hațeganu. Nu suntem deloc foarte departe și începe să se profileze, începe să arate așa cum ar trebui.

Câteva detalii: normal că avem două benzi pe sens, cu intrare de patru benzi pe sens în Vitan și…foarte important…aleile pietonale, trotuar făcut frumos. Sector 3…cu pavaj și cu spațiu verde mult. Aici o să fie spațiu verde, aliniament de copaci și cu tot ce înseamnă plante. Pe partea asta, aliniament de copaci, pe mijloc…7 m de spațiu verde aliniament de copaci, trei rânduri de copaci, astfel încât în câțiva ani va fi o pădure urbană. Așa…ca-n Sectorul 3.

Și cu circulația…Doamne! Ce-a crescut traficul pe aici. Cred că astăzi când discutăm se circulă mai mult decât dublu pe Hațeganu decât se circula înainte. De ce e importantă treaba asta? Ne dorim să atragem traficul aici. Cu cât se circulă mai mult în zonele pe care le amenajăm, cu atât se degrevează celelalte zone, ca de exemplu străduțele.

Se aleargă pentru că oamenii vor să ajungă unde au nevoie și bulevardele fiind blocate pentru că nu au capacitate, se intră pe străduțe. Zilnic avem accidente mortale în București din cauza faptului că se aleargă pe străduțe. Acele străduțe unde ar trebui să avem liniște, unde ar trebui să fie aerul curat. Astăzi este poluare și…așa cum am spus, accidente grave.

De aceea, ne dorim să amenajăm bulevardele și să preluăm capacitate. Astăzi, capacitatea care este pe Hațeganu…înseamnă că a degrevat alte zone care erau blocate, alte străduțe unde se circula foarte tare. Se salvează vieți direct prin faptul că avem accidente mai puține și se salvează vieți pentru că avem poluare mai puțină.

Trăim mai bine pentru că nu mai îmbătrânim în trafic, așa cum se stătea aici pe Hațeganu. Pur și simplu…îmbătrâneam toți în trafic, eram blocați. La un trafic cât mai bun și un aer cât mai curat. O zi frumoasă vă doresc!, a transmis Robert Negoiță pe Facebook.

VIDEO

Te-ar mai putea interesa și: VIDEO | Negoiță și-a pus pălăria albă, de live pe FB, și-a ieșit la bulevard să anunțe noul termen de finalizare a șantierului Iuliu Hațeganu. „E gata în septembrie”

Cookies