VIDEO | Un tramvai Imperio a plecat pe traseu cu un burduf dezlipit. STB are o explicație

07 iul. 2023
4088 Afișari
VIDEO | Un tramvai Imperio a plecat pe traseu cu un burduf dezlipit. STB are o explicație
VIDEO | Un tramvai Imperio a plecat pe traseu cu un burduf dezlipit. STB are o explicație. Sursa foto: Captură video Gândul

Într-un tramvai Imperio care circula pe linia 10, un burduf era dezlipit, iar un bucureștean a surprins întregul moment. Un incident grav s-ar fi putut petrece în cazul în care burduful respectiv s-ar fi rupt.

„Numai în România e posibil așa ceva”

Un bucureștean a luat tramvaiul liniei 10 pentru a ajunge la destinație, însă, în timpul călătoriei a observat că poate fi în pericol. Al doilea burduf al tramvaiului, cel care leagă vagoanele doi și trei, era dezlipit.

Astfel, tramvaiul Imperio a plecat pe traseu, joi, 6 iulie, cu un burduf dezlipit. Ar fi vorba despre tramvaiul cu numărul 44 din cele 100 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Capitalei, de la Astra Arad.

Momentul a fost filmat de către bucureștean, iar clipul video a fost publicat de Gândul. În filmare se aude cum călătorul este revoltat, spunând: „Numai în România e posibil așa ceva”.

Ce răspuns a oferit STB

Potrivit Gândul, surse ale Societății de Transport București (STB) au declarat că tramvaiele vin pe bucăți de la Arad și se asamblează în București. De asemenea, există posibilitatea ca tramvaiul respectiv să nu fi fost corect montat sau să fi avut vreo problemă din fabrică.

Este ultimul tramvai venit de la Arad. Ele vin pe bucăți și se asamblează aici în București. Ori nu a fost montat cum trebuie, ori are o problemă din fabrică, este incredibil ce se întâmplă. Este foarte periculos, dacă se rupe ăla și te prinde acolo, te omoară”, au declarat pentru Gândul surse din STB.

Mai mult decât atât, conducerea STB spune că este vorba despre un „cablu slăbit”.

Un cablu care strânge burduful de intercomunicație era slăbit. A fost strâns și problema a fost remediată”, au precizat pentru Gândul reprezentanții STB.

Zona din tramvai care trebuie evitată, potrivit unui vatman STB

Un vatman de pe linia 25, care conduce un tramvai Imperio, le-a spus călătorilor că e mai bine să evite o zonă din tramvai, anume zona burdufului, potrivit Gândul.ro.

Oamenii care stau acolo pe parcursul călătoriei pot fi în pericol în cazul producerii unui accident.

Eu mereu le spun călătorilor să evite zona burdufului. De acolo se rupe tramvaiul, mai ales cele vechi. În curbe, din cauza terasamentului foarte prost, tramvaiul se poate rupe. Dacă te prinde acolo, te poate strivi. Au murit oameni, îmi aduc aminte că o mamă și fetița ei au fost strivite, în urmă cu vreo 20 de ani.” a transmis vatmanul.

Te-ar putea interesa și:

Cookies