VIDEO | Un șofer de TIR ucrainean beat, slalom pe Autostrada A2 București-Constanța. Polițiștii l-au oprit și au descoperit o alcoolemie de 1,67

19 oct. 2023
396 Afișari
VIDEO | Un șofer de TIR ucrainean beat, slalom pe Autostrada A2 București-Constanța. Polițiștii l-au oprit și au descoperit o alcoolemie de 1,67
VIDEO | Un șofer de TIR ucrainean beat, slalom pe Autostrada A2 București-Constanța. Polițiștii l-au oprit și au descoperit o alcoolemie de 1,67 | Captură video: Antena 3 CNN

Un șofer ucrainean de TIR a fost filmat în timp ce conducea în zig-zag pe Autostrada A2. Poliția a fost anunțată, prin apel la 112, de ceilalți participanți la trafic. În cele din urmă, bărbatul a fost tras pe dreapta într-o parcare.

Un șofer ucrainean de TIR a condus pe A2 în zig-zag

Șoferul care conducea TIR-ul în zig-zag pe A2 a fost filmat ieri, 18 octombrie, potrivit Antena3.ro. Ceilalți șoferi care au fost martori la incident au sunat la 112, iar polițiștii au reușit să-l tragă pe dreapta.

Bărbatul ucrainean putea provoca oricând o tragedie, mai ales pentru că se afla la volanul unei autocisterne de transport produse petroliere. Din fericire, cisterna nu era încărcată

Polițiștii au descoperit că șoferul avea o alcoolemie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind motivul pentru care conducea haotic pe A2, punându-și atât viața lui în pericol, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Iată ce au transmis polițiștii, potrivit Antena 3:

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A2 au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către mai mulți participanți la trafic, cu privire la faptul că o cisternă circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul către Constanța.

Din informațiile primite în timp real, cu privire la poziția vehiculului, s-a reușit interceptarea acestuia în spațiul de servicii de la km 49. Astfel, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, de 43 de ani, cetățean ucrainian.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, însă acesta a refuzat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, ulterior, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Totodată, menționăm faptul că vehiculul era destinat trasportului de motorină, iar la momentul identificării era fără încărcătură. De asemenea, mulțumim cetățenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

Sursa video: Antena 3 CNN

Incidente de acest fel se întâmplă des pe Autostrada A2 București-Constanța. Luna trecută, un șofer a fost surprins în timp ce gonea pe contrasens, pe banda a doua de circulație.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies