VIDEO | Un șofer a rămas blocat cu mașina între bariere, după ce a încercat să forțeze trecerea pe calea ferată. Evenimentul s-a petercut în apropierea Bucureștiului

12 aug. 2023
593 Afișari
VIDEO | Un șofer a rămas blocat cu mașina între bariere, după ce a încercat să forțeze trecerea pe calea ferată. Evenimentul s-a petercut în apropierea Bucureștiului
VIDEO | Un șofer a rămas blocat cu mașina între bariere, după ce a încercat să forțeze trecerea pe calea ferată. Evenimentul s-a petercut în apropierea Bucureștiului. Sursa foto: captură video/ Digi24

Un bărbat a rămas blocat cu mașina pe calea ferată din zona Petricani, între cele două bariere. Bărbatul a crezut că poate forța trecererea și, astfel, și-a pus viața în pericol.

Trenul a trecut chiar prin fața lui

În apropierea Bucureștiului, un șofer a încercat să treacă peste căile ferate și a rămas blocat între cele două bariere. Ulterior, a reușit să dea cu mașina în spate suficient de mult încât să nu fie atinsă de tren.

Trenul a trecut cu viteză, chiar prin fața lui.

Un martor a filmat toată întâmplarea, iar clipul video a fost preluat și publicat de Digi24.

În filmare se mai observă cum o persoană a ignorat bariera și a trecut direct pe șinele trenului, în timp ce acesta se apropia cu mare viteză, fără a ține cont de riscuri.

Autoritățile avertizează că un astfel de moment de inconștiență poate fi fatal, iar cei care nu respectă regulile rămân pe loc fără permisul de conducere pentru trei luni și se aleg cu o amendă de aproape trei mii de lei, potrivit Digi24.

Începând cu 27 februarie 2022, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune se va sancționa cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

(OG nr. 1/2022, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice)

Te-ar putea interesa și:

Cookies