VIDEO | Un porc a fost sacrificat pe o stradă din centrul Bucureștiului. Revoltați, vecinii au sunat la 112

26 nov. 2023
20071 Afișari
VIDEO | Un porc a fost sacrificat pe o stradă din centrul Bucureștiului. Revoltați, vecinii au sunat la 112
VIDEO | Un porc a fost sacrificat pe o stradă din centrul Bucureștiului. Revoltați, vecinii au sunat la 112. Sursa foto: captură video/ Digi24.ro

O familie a sacrificat un porc pe o stradă din centrul Bucureștiului. Vecinii au fost cei care au sunat la numărul pentru apeluri de urgență 112.

Porc sacrificat pe o stradă din centrul Bucureștiului

Vineri, 24 noiembrie, un porc a fost sacrificat, în plină zi, pe o stradă din centrul Capitalei. Potrivit Digi24.ro, operațiuna de sacrificare a animalului a durat aproximativ 7 ore.

Revoltați, vecinii au sunat la 112 și au alertat autoritățile. Conform sursei citate, oamenii legii au dat doar un avertisment verbal și au sesizat inspectorii ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Oamenii au fost întrebați de ce au ales să taie porcul pe stradă și aceștia au spus că locuiesc la casă, nu la bloc, și nu credeau că vecinii vor fi deranjați.

VIDEO

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se poate observa cum mai mulți bărbați scot un porc dintr-o dubă, apoi încep să-l taie și îl pârlesc în mijlocul străzii.

ANSVSA transmite că susține tradiția creșterii porcului în România

Susținerea creșterii tradiționale a porcului în gopodării și a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a transmis ANSVSA, la data de 6 noiembrie 2023, într-un comunicat.

Autoritatea a anunțat că nu interzice creșterea, sacrificarea porcilor în gospodăria țărănească și comercializarea acestora.

ANSVSA transmite românilor că își vor putea sacrifica fără probleme porcii înainte de Crăciun, în propriile gospodării.

În acest sens, ANSVSA modifică Ordinul nr. 130/2023, care aprobă Normele specifice de aplicare a Legii nr. 122/2023, prin introducerea unei prevederi prin care se pot comercializa porcinele din gospodărie numai în condițiile în care un medic veterinar de liberă practică împuternicit de DSVSA județene, va completa o fișă de examinare clinică, care certifică statusul de sănătate al animalului respectiv (care trebuie să fie identificat și înregistrat în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor – SNIIA).

Te-ar mai putea interesa și: Șofer din București: „S-a mutat Therme pe Drumul Între Tarlale”. Ploaia din weekend scoate la iveală probleme vechi

Cookies