VIDEO | Un detaliu extraordinar din Gara Basarab, la inaugurarea din ‘59. Avea și un fel de nursery, cu pătuțuri pentru bebeluși, să aștepte confortabil trenul

01 iun. 2023
13739 afișări
VIDEO | Un detaliu extraordinar din Gara Basarab, la inaugurarea din ‘59. Avea și un fel de nursery, cu pătuțuri pentru bebeluși, să aștepte confortabil trenul
VIDEO | Un detaliu fantastic din Gara Basarab, la inaugurarea din ‘59. Avea și un fel de nursery, că pătuțuri pentru bebeluși, să aștepte confortabil trenul | Sursa imagini: Cineclic

Gara Basarab a fost, câteva decenii, opțiune serioasă pentru sosiri în și plecări din București cu trenul. Acum, e mai degrabă de evitat, cu aerul ei insalubru, așa cum deseori este descris de bucureșteni sau navetiști care ajung acolo.

VIDEO | Gara Basarab avea, la inaugurarea din 1959, și nursery

Acum, fast rewind în 1959, anul în care a fost inaugurată.

Era, alături de Gara Progresul (care înlocuia bătrâna gară Filaret) și Gara Titan, una dintre stațiile CFR construite în București după 1950. 

Într-un film de prezentare al vremii, gândit, scris și realizat, desigur, în tonul vreme, un detaliu extraordinar atrage atenția: Gara Basarab a fost inaugurată cu tot cu un fel de „nursery” – un spațiu special  dedicat și amenajat pentru bebeluși și copii mici, mici, care încă mai au nevoie de pătuț. Un loc pentru bebeluși și pici cu care părinții pornesc la drum.

Un loc în care copiii să moțăie sau chiar să doarmă, vegheați inclusiv de personal dedicat. Priviți imaginile publicate de Cineclic. Chiar dacă vorbim de un film de prezentare al epocii, cu tot cu tonul triumfalist, asemenea spațiu exista. Asemenea servicii existau în Gara Basarab de acum 64 de ani!

Scurtă istorie a Gării Basarab

Agerpres amintește că, la vremea la care a fost construită, a reprezentat prima extindere importantă postbelică a infrastructurii feroviare a Bucureştiului.

Cu clădirea principală construită în stil modernist postbelic, a fost amplasată lângă Gara de Nord; de fapt, era un fel de exensie a gării principale a orașului. cele două gări erau legate printr-o pasarelă metalică peste liniile de cale ferată, un pod care a fost demolat la începutul secolului XXI, pentru construirea actualului Pasaj Basarab.

Numele îi vine de la Şoseaua Basarab din imediata vecinătate, așa cum se chema la acea vreme Şoseaua Nicolae Titulescu.

Folosită exclusiv pentru trenuri personale de scurtă distanță –  către Alexandria, Craiova, Pitești, Ploiești, Târgoviște sau Titu, Gara Basarab este servită direct de Metroul din București, prin stația Basarab (Liniile M1 și M4).

Gara Basarab are legătură și cu terminalul multi-modal Pasaj Basarab, fiind deservită și de liniile de tramvai 1, 35 și 44, de troleibuzele 65, 86 și 97 (pe partea cu Calea Griviței) , de autobuzele 105, 123, 133, 162, 178, 196, 282 și liniile rapide 780 și 781.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies