VIDEO | Un BMW claxonează biciclistul Glovo, ca să poate trece el pe roșu. Un altul vine din urmă și face la fel. O zi oarecare în traficul din București

06 mart. 2024
519 Afișari
VIDEO | Un BMW claxonează biciclistul Glovo, ca să poate trece el pe roșu. Un altul vine din urmă și face la fel. O zi oarecare în traficul din București
VIDEO | Un BMW claxonează biciclistul Glovo, ca să poate trece el pe roșu. Un altul vine din urmă și face la fel. O zi oarecare în traficul din București | Sursă foto: Captură Facebook-Legende în Trafic

Traficul din București este de multe ori comparat cu o junglă, fiind extrem de mulți șoferi care nu respectă regulile de circulația și care îi incomodează de ceilalți participanți. Doi astfel de conducători auto au fost surprinși de o cameră de bord în timp ce claxonau un biciclist ce era în fața lor pentru a putea trece pe roșu.

Un BMW claxonează biciclistul Glovo, ca să poate trece pe roșu

Bucureștiul este unul dintre cele mai aglomerate orașe. Conform unui studiu realizat de GPS Tomtom, capitala României se află pe locul 4 la nivelul Uniunii Europene, și pe locul 8 la nivel mondial.

De multe ori, în oraș au loc accidente rutiere provocate de neatenția șoferilor sau ce nerespectarea regulilor de circulație.

În categoria celor care nu respectă lege se află și doi conducători auto care au decis că nu trebuie să țină cont de culoare semaforului. Unul dintre aceștia au început să claxoneze un biciclist, curier al firmei Glovo, astfel încât acesta să se dea din fața sa. Ulterior, a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Mai apoi, șoferul a fost urmat de cea de-a doua o mașină care a traversat intersecția ilegal. Întreg momentul a fost surprins de camera de bord a unui vehicul ce de afla în paralel.

Imaginile au fost ulterior publicate pe pagina de Facebook „Legende în Trafic”. Iată filmarea:

Nerespectarea culorii roșii a semaforului este sancționată de lege în vigoare la acest moment. Conform Lege5.ro, pe lângă amenda pe care o riscă șoferii care sunt prinși, aceștia vor rămâne și fără permis:

Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a infracțiunii de nerespectare a semnificației culorii roșii a semaforului.

Cookies