VIDEO 🦔 Un arici grăsunel și rușinos ia masa în oraș, în Parcul Morarilor. Bucureșteancă: E prima dată în 30 de ani când văd unul!

15 mai 2024
5578 afișări
VIDEO 🦔 Un arici grăsunel și rușinos ia masa în oraș, în Parcul Morarilor. Bucureșteancă: E prima dată în 30 de ani când văd unul!
VIDEO Un arici grăsunel și rușinos ia masa în oraș, în Parcul Morarilor. Bucureșteancă: E prima dată în 30 de ani când văd unul! | Sursa foto: Sector 2 - informații și dezbateri/Facebook

Acum, că s-a terminat de-adevăratelea cu hibernarea, prin București apar, ici-colo, arici. Singuratici și destul de sperioși, că așa le e felul, se încumetă la câte-o tură de aventură urbană.

VIDEO | Un arici ia o gustare în Parcul Morarilor

O bucureșteancă tocmai a zărit unul grăsunel și rușinos, ieșit să ia masa în Parcul Morarilor. L-a fillmat și l-a povestit în comunitatea Sector 2 – Informații și Dezbateri.

Pentru prima dată în. peste 30 de ani, am văzut un arici în Parcul Morarilor. Văzând reacțiile oamenilor, mi-am dat seama că mulți nu știu ce este și cu ce se hrănesc.

Dacă vedeți vreun arici prin vreun parc ori printr-o curte de bloc, nu vă impacientați, E un animăluț pe cât de drăguț. pe-atât de folositor în viața omului, inclusiv (sau poate mai degrabă mai ales?) în viața urbană.

În primul rând, aricii se hrănesc cu insecte dăunătoare plantelor. Bine, mai mănâncă și melci, mai ciugulesc și broaște, și rozătoare. șerpi și hoituri de animale. Deci, sunt niște strașnici lucrători de salubritate în parcuri li grădini.😍

Ariciul este un mamifer singuratic care doarme cât e ziua de lungă și, pe înserat, iese „în oraș”.

Cum ziceam, e foarte sperios. De regulă, ariciul sălbatic se face ghem de cum simte prezența cuiva. Acest arici din Parcul Morarilor s-o mai fi obișnuit cu oamenii și, oricât de sfios ne pare nouă, din perspectiva aricească a lucrurilor, este cu adevărat neînfricat.

Iar acum apar mai des prin oraș pentru că în aprilie au terminat-o cu hibernarea pe acest sezon și trebuie să se pregăptească de nunți – vara fiind sezonul lor de împerechere..

Nasc pui vii și orbi, care se vin pe lume cu vreo sută de țepi albi, mici și moi.

Revenind la hibernare, aricilor le trebuie așa ceva peste iarnă fiindcă părul țepos nu le ține de cald. Intră în hibernare prin luna octombrie și se trezesc primăvara, în aprilie. Ca să poată trece cu bine peste iarna în hibernare, vara se pun pe îndopat, ca să acumuleze grăsime de rezervă. Și, tot înfulecând de grija iernii, un arici poate ajunge să cântărească și un kilogram. Când se termină cu hibernatul, a slăbit până pe la 300 de grame.

Poate vrei să citești și:

Cookies