VIDEO | Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei a intrat în administrarea PS6. Va deveni o zonă de promenadă pentru bucureșteni

29 iun. 2023
4473 afișări
VIDEO | Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei a intrat în administrarea PS6. Va deveni o zonă de promenadă pentru bucureșteni
VIDEO | Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei a intrat în administrarea PS6. Va deveni o zonă de promenadă pentru bucureșteni | Sursa foto: Captură Facebook

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a transmis că trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei a intrat în administrarea Primăriei Sectorului 6. Aici se va amenaja o zonă de promenadă de care se vor bucura bucureștenii.

Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei va deveni o zonă de promenadă

Trotuarul nordic al Bulevardului Drumul Taberei, mai exact zona ștrandului, tronsonul de la strada Brașov (Billa) la strada Râul Doamnei, a intrat în administrarea Primăriei Sectorului 6 după doi ani din momentul în care a fost făcută această solicitare. În această zonă se va realiza un proiect de revitalizare urbană.

Primarul Ciprian Ciucu a transmis, pe pagina de Facebook, că proiectul este finalizat și va fi prioritizat în acest an. Acest bulevard este cel mai circulat din zonă.

Edilul promite că această zonă va fi transformată într-o adevărată promenadă, demnă de parcul căruia i se alătură, adică Parcul Drumul Taberei.

În randare vedeți ce am pregătit, proiectul este gata, îl vom prioritiza în acest an. Este cel mai circulat trotuar din zonă și vom avea o adevărată promenadă, demnă de parcul căruia i se alătură!

Acesta este videoclipul postat de Ciprian Ciucu:

Studiul de fezabilitate pentru Parcul Lacul Morii este gata

PS6 a transmis că studiul de fezabilitate pentru Parcul Lacul Morii este gata. Acesta va avea o suprafață totală de 16,6 hectare și va cuprinde atât Insula Îngerilor, cât și malul nordic al lacului din Sectorul 6.

Primăria a menționat faptul că lucrarea pentru realizarea noului parc va fi scoasă la licitație anul acesta de către ADPDU S6.

Concursul de soluții pentru proiectarea Parcului Lacul Morii a fost câștigat de o echipă mixtă formată din arhitecți, peisagiști și biologi din țară și din Belgia. Aceștia au fost desemnați câștigători anul trecut, în toamnă.

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele:

  • Spații de recreere moderne și prietenoase,
  • Terenuri de sport,
  • Facilități sportive și de petrecere a timpului liber,
  • Vegetație spectaculoasă,
  • Structurată pe patru paliere de înălțime,
  • O mini-pădure urbană.

Zona care urmează să fie amenajată se află între stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași. Aceasta continua în paralel cu aria deja amenajată pentru promenadă, mergând mai departe pe partea de vest a lacului și ajunge la canalul Dâmboviței.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies