VIDEO | Trei pui de mierlă au supraviețuit furtunii de azi-noapte din București. „Tata mierlă și mama mierlă au stat în grindină și i-au acoperit cu trupurile lor”

14 iun. 2024
1747 afișări
VIDEO | Trei pui de mierlă au supraviețuit furtunii de azi-noapte din București.
Foto simbol: Pexels

O poveste foarte simpatică: Trei pui de mierlă au supraviețuit furtunii de azi-noapte din București. Tatăl și mama mierlă au făcut tot ce au putut ca să-și protejeze puii: au stat în grindină și i-au acoperit cu trupurile lor. Cuibul se află în curtea unor bucureșteni din cartierul „Cățelu”, lângă Parcul IOR.

Trei pui de mierlă au supraviețuit furtunii de azi-noapte din București

Noaptea trecută, 13/14 iunie 2024, a fost furtună în București, cu ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și rafale de vânt. ANM a emis un cod portocaliu, apoi un cod roșu de vreme severă în Capitală și în Ilfov.

Nu doar oamenii au fost în dificultate azi-noapte, din cauza condițiilor meteo, ci și necuvântătoarele. O bucureșteancă, cititoare B365.ro, ne-a povestit cum, noaptea trecută, trei pui de mierlă au supraviețuit miraculos furtunii din București.

Înainte să înceapă furtuna, tatăl și mama mierlă au plecat să procure hrană pentru pui. În momentul s-a pornit vijelia, s-au întors într-un mare zbor la cuib, să-și protejeze puii de grindină și i-au acoperit cu trupurile lor.

Cuibul păsărilor a rezistat foarte bine, fiind făcut temeinic de mierle. „Casa” mierlelor se află într-o curte din cartierul „Cățelu”, lângă Parcul IOR, acolo unde locuiesc vecinii cititoarei B365.ro. Cei doi au un butic cu legume și pe parcursul timpului le-au văzut pe mierle cum au lucrat la realizarea cuibului.

Potrivit informațiilor transmise de Societatea Ornitologică România, mierla este o specie de pasăre cântătoare. Este de talie medie, poate fi recunoscută cu ușurință, penajul îl are relativ uniform și închis la culoare.

Specia prezintă dimorfism sexual, masculul având penajul complet negru, cu inelul orbital și ciocul de culoare galben-portocalie, pe când femela are penajul de culoare maroniu închis, pieptul pestriț și ciocul maroniu cu baza gălbuie. Lungimea corpului este de 23,5 – 29 de cm, iar greutatea este de 60 – 149 de g.

VIDEO

Cântecul mierlelor:

Sursa video: cititor B365.ro

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies