VIDEO | Top 5 spaime când plecăm cu mașina de la București la mare pe Autostrada A2. Cu tot cu cisterna care depășește TIR-ul

07 iul. 2023
283 Afișari
VIDEO | Top 5 spaime când plecăm cu mașina de la București la mare pe Autostrada A2. Cu tot cu cisterna care depășește TIR-ul
VIDEO | Top 5 spaime când plecăm cu mașina de la București la mare pe Autostrada A2. Cu tot cu cisterna care depășește TIR-ul | Sursa foto:"Legende ăn trafic"/Facebook

În prima noastră vară cu Autostrada A2 București-Constanța completă, deci când în sfârșit te ducea de-adevăratelea până pe litoral, a existat o zi de weekend cu atât de multe accidente încât, până pe la prânz, polițiștii au decis să o închidă. Pur și simplu, nu se mai putea, se ciocneau oamenii din 15 în 15 minute.

S-a vorbit mult atunci despre cauzele acestor atât de multe accidente, iar una foarte populară spunea așa: avem atât de puțini kilometri de autostradă, încât habar n-avem să conducem pe autostrăzi, Pur și simplu, ne lipsește exercițiul. Mulți dintre numiții experți erau cvasi-unanim de acord. Multă vreme, a fost considerată cauză principală.

Dar au trecut mulți ani de atunci, s-au mai construit niște kilometri de autostradă – e drept, sunt încă muuuult mai puțini decât ne trebuie), dar numărul accidentelor de pe străzi, șosele și autostrăzi rămâne înfricoșător de mare.

Dar acesta nu este un articol explicat despre aceste cauze, este despre lucrurile de care am descoperit că ne temen cel mai mult când pornim la drum cu mașini. Fiindcă e vară și pentru că plecăm sau vrem să plecăm nebunește din București la mare, vorbim despre acest traseu. Cauzele accidentelor vor fi, probabil, mai degrabă implicite.

Deci, după o consultare neștiințifică a unui număr de cunoscuți, colegi, amici și prieteni, am ajuns la acest clasament al temerilor

Așadar, iată un top 5 al spaimelor când plecăm cu mașina pe Autostrada A2

Ordinea ar putea fi alta, dar, fiindcă trebuie început cu ceva, începem așa:

1. Bolizii care zboară pe A2 și se lipesc de tine dacă te ajung din urmă când ești  în depășire

Probabil știți despre ce e vorba, sunt mașinile puternice – dar nu exclusiv acestea – care trec nălucă pe lângă tine. Dacă ai ghinionul să te ajungă din urmă când depășești un, să zicem, TIR, iar mașina ta nu duce mai mult decât poate ea în acel moment, atunci racheta din spate se lipește de tine, șoferul face cui flash-urile ca în discotecă la Costinești pe vremuri și, eventual, după ce ajunge în sfârșitu în fața ta, îți pune și-o frână-șicană-pedeapsă în față, ca să te înveți minte.

2. Câte-o bucată de asfalt contorsionat apărută brusc în drum

Sunt încă multe dâmburi pe autostrada A2, au fost veri în care zburam peste gropi înfricoșătoare, dar bucățile de drum în care asflatul s-a topit, apoi întărât și a căpătat formă de relief sunt oribile. Și, clar, periculoase ca naiba.

3. Aglomerația și blocajele

Aceste situații sunt atât de prezente în viețile noastre, încât nu mai au nevoie de nicio descriere suplimentară. Nu mai departe de weekendul stăteai 2-3-5 ore în loc, să îți vină rândul să treci de podul de peste Borcea. Weekendul care stă să înceapă (8-9 iulie) este primul fără restricțiile de la Fetești din sezonul estival 2023. Zeii traficului fluent fie cu noi!

4. Șoferul din spate se lansează în depășire la 3 secunde după ce tu te-ai apucat de fix același lucru

Și accelereaza, deși tu ai dat semnalul din timp și te-ai și pornit spre banda de depășire. Desigur, spaima asta e valabilă pe orice șosea, dar pe autostradă parcă este, totuși, mai intensă.

5. La but not least: TIR-ul care depășește TIR-ul. Sau cisterna | VIDEO

Am zis cisterna pentru că tocmai am descoperit, pe grupul de Facebook „Legende în Trafic”, această înregistrare video:

În astfel de situații, dacă ești în urma TIR-ului / cisternei, funcționează impecabile legile lui Murphy și, aproape negreșit, este dublată de spaima de la numărul 1: te ajunge din spate un bolid care, deși vede ditai TIR-ul, se lipește de tine și pornește ploaia de flash-uri.

Cookies