VIDEO Terenuri unde se ard ilegal deșeuri, filmate cu drona. Imagini difuzate de Aerlive

10 nov. 2021
645 Afișari
VIDEO Terenuri unde se ard ilegal deșeuri, filmate cu drona. Imagini difuzate de Aerlive

O filmare cu drona surprinde cât de întinse sunt suprafețele pe care se află depozitele unde au loc frecvent arderi ilegale de deșeuri, arderi care afectează aerul din localități. Înregistrarea video a fost difuzată de Aerlive.

Aerlive încearcă să surprindă cât de mare este amploarea fenomenului arderilor ilegale din preajma Bucureștiului. Organizația care monitorizează aerul din București și Cluj-Napoca a prezentat marți o înregistrare aeriană deasupra unui teren din Conțești, județul Dîmbovița, unde au loc constant arderi ilegale de deșeuri.

  • Comuna Conțești din județul Dîmbovița se află la 43 de km de București și, în urma unor condiții meteo, poate influența calitatea aerului din Capitală.

„Arderile nu se întâmplă numai în Contești, acolo am fost pe teren săptămâna trecută. Cele mai nocive pentru București sunt cele din Ilfov. Dar totul ține de conditiile meteo: dacă bate vântul și dispersia poluanților e bună nu vedem aceste fumuri pe senzori, dacă nu avem vânt avem probleme”, a declarat pentru b365.ro Oana Neneciu, coordonator Aerlive.

Înregistrarea prezentată de Aerlive:

„Arderile de deșeuri 🔥😷reprezintă unul dintre cele mai nocive fenomene prezente în unele localități din țara noastră, din perspectiva efectului asupra calității aerului și a sănătății umane.
Vă prezentăm câteva filmări aeriene de pe raza satului 📍Bălteni, comuna Conțești, județul Dâmbovița, unde sunt înregistrate periodic arderi ilegale și depozite neconforme de deșeuri.”, se arată în postare.

Poluare majoră în București în weekend-ul trecut

Bucureștiul a fost poluat în weekend-ul trecut cu valori peste limita admisă. Indicatorii privind poluarea aerului de la AERLIVE, care fac măsurători prin senzorii amplasați în zeci de locuri din Capitală, au arătat că pulberile în suspensie mai mici de 2,5 microni au fost de 10 ori mai mari decât limita maximă admisă la în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind vorba de un nou record.

Actuala şefă a Gărzii de Mediu a explicat faptul că vântul care nu a bătut este vinovat, doarece poluarea constantă din Bucureşti ar fi rămas în Capitală.

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu continuă să atragă atenția cu privire la poluarea din Capitală care se menține weekend de weekend și explică cum funcționează de fapt întreg sistemul ilicit care ar fi practic o întreagă afacere ilegală, poluantă și bine organizată.

„În weekend au loc și arderile de deșeuri în gropile ilegale de gunoi făcute în sute de comune, sub umbrela autorităților locale, sub pretextul că nu există alte opțiuni. Tot atunci avem și degajările de hidrogen sulfurat, gazul rezultat din fermentația gunoiului din gropile de gunoi legale”, a mai explicat acesta într-o postare pe Facebook.

Tags:
Cookies