VIDEO | TCMB: Scările și aleile din Parcul Tineretului sunt în reparații. În curând, bucureștenii se vor putea plimba pe aici fără griji

20 oct. 2023
479 Afișari
VIDEO | TCMB: Scările și aleile din Parcul Tineretului sunt în reparații. În curând, bucureștenii se vor putea plimba pe aici fără griji
VIDEO | TCMB: Scările și aleile din Parcul Tineretului sunt în reparații. În curând, bucureștenii se vor putea plimba pe aici fără griji. Sursa foto: Facebook/ Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial

Se refac scările și aleile din Parcul Tineretului. Curând, parcul va căpăta un nou aspect și va fi mai sigur pentru bucureștenii care vin la plimbare.

Scările erau foarte degradate

Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat pe pagina de Facebook că, împreună cu Primăria Capitalei, desfășoară lucrări de refacere a scărilor și aleilor din Parcul Tineretului.

Acestea aveau mare nevoie de reparații, întrucât erau într-o stare avansată de degradare.

Scările prezentau un grad ridicat de degradare, existând riscul de accidentare, repararea lor a fost una consistentă”, a transmis Trustul de Clădiri Metropolitane.

Astfel, au fost construite două tipuri de scări, din borduri și beton, în funcție de poziționarea acestora.

Totodată, aleile din parc au fost refăcute prin lucrări de frezare a asflatului existent, refacerea stratului suport și înlocuirea bordurilor din beton.

De asemenea, s-au refăcut și pantele pentru preluarea apelor pluviale către spațiile verzi și, ulterior, au fost și asfaltate.

Trustul a promis că Parcul Tineretului va căpăta curând un aspect plăcut și va fi un mediu prietenos pentru persoanele care vin la plimbare:

Acesta va căpăta în curând un nou aspect și va fi mai prietenos pentru sportivi, copii și persoanele care îl aleg pentru recreere.

Se montează și tablierul la podul din Parcul Tineretului

În urmă cu câteva zile, Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat care este stadiul lucrărilor de reabilitare la podul din Parcul Tineretului.

Pentru prima dată de când a fost construit, podul din Parcul Tineretului este reparat de către PMB.

Prima etapă, cea care a fost deja finalizată, a fost reprezentată de lucrările de desfacere a balustradelor, a asfaltului și a plăcii suprabetonare.

TCMB a anunțat că, săptămâna trecută, se lucra la intradosul tablierului. Totodată, au fost efectuate și reparații locale, folosindu-se mortare speciale.

Potrivit informațiilor transmise de către Trustul de Clădiri Metropolitane, în perioada următoare, echipele de muncitori se vor ocupa de:

  • Armarea și betonarea plăcilor,
  • Execuția zidurilor și a plăcilor de racordare pentru capătul dinspre Sala Polivalentă.
  • Realizarea scărilor spre Șincai, cât și spre Sala Polivalentă.

Te-ar putea interesa și:

Cookies