VIDEO | Sute de elevi bucureșteni au urcat în tramvaiele de epocă de la Depoul Dudești, în Săptămâna Verde. Unora le-a plăcut atât de mult, că vor să se facă vatmani

26 apr. 2024
1692 afișări
VIDEO | Sute de elevi bucureșteni au urcat în tramvaiele de epocă de la Depoul Dudești, în Săptămâna Verde. Unora le-a plăcut atât de mult, că vor să se facă vatmani
VIDEO | Sute de elevi bucureșteni au urcat în tramvaiele de epocă de la Depoul Dudești, în Săptămâna Verde. Unora le-a plăcut atât de mult, că vor să se facă vatmani. Sursa foto: Agerpres

Sute de elevi bucureșteni au fost în ultimele zile în vizită la Depoul Dudești al Societății de Transport București (STB) cu ocazia Săptămânii Verzi din cadrul calendarului școlar. Copii din clasa a VI-a până în clasa a X-a au văzut pe viu tramvaie de epocă, unele produse acum mai bine de-un secol, s-au plimbat cu un tramvai Bucur din 1940 și au aflat mai multe despre istoria transportului în comun în Capitală. Unii dintre ei au fost atât de plăcut surprinși de experiență, încât au spus că vor reveni la depou, dar din postura de angajați.

Mai mulți elevi de gimnaziu și de liceu din București au ales ca activitate în „Săptămâna Verde” o vizită la Depoul Dudești și o aventură în istoria transportului public din Capitală. Astfel, sute de elevi bucureșteni, din clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a au luat parte la o serie de acțiuni interactive.

Elevii au văzut tramvaie de epocă și s-au plimbat prin depou cu un Bucur LF

Elevii au avut ocazia să vadă pe viu tramvaiele care circulau în oraș pe când bunicii și părinții lor foloseau transportul public, modele precum V56, din 1956, V09 Thomson, construit în 1927, dar și un vagon Simmering, asamblat la Viena, care datează din anul 1912.

„O incursiune în istoria transportului public din București, multă distracție și voie bună. Așa s-a derulat “săptămâna altfel” a câtorva sute de elevi bucureșteni, care au ales STB și în această perioadă.
Astăzi, elevi de la clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a au “călătorit în timp” și au vizitat tramvaiele cu care părinții și bunicii lor mergeau la școală: vagonul V56, fabricat în 1956, vagonul V09 Thomson, producție 1927 și vagonul Simmering, fabricat la Viena, în 1912.
Cuvinte ca “bilet”, “taxatoare” și “8 barat” au intrat în vocabularul lor, în timpul poveștii evoluției tramvaiului din București.”, a transmis STB pe pagina de Facebook a instituției.

Unii elevi au văzut în această vizită și o oportunitate de carieră, un băiat promițând, potrivit STB, că la 18 ani se va înscrie la cursurile de vatmani din cadrul STB.

„Elevii au vizitat tramvaiele cu frână hidraulică, podele de lemn și tapițerie originală de ratan de mai bine de 100 de ani.
S-au plimbat cu un tramvai Bucur LF prin Depoul Dudești, care a fost construit în 1940 și au aflat astfel ca, inițial, hala avea ca destinație un hangar de avioane.”, se mai arată în postarea STB.

În urma vizitei, a oferit declarații și directorul general al STB S.A., Daniel Istrate.

„Sunt încântat că tinerii sunt pasionați de transportul public. Am conservat o parte din istoria transportului public din București, iar acest lucru a devenit punct de interes pentru tânăra generație de azi. Sunt convins că mare parte dintre cei care aleg acum să viziteze depourile STB S.A. vor alege o carieră în transport și, de ce nu, chiar aici la STB.”

 

CITEȘTE ȘI

Accident incredibil în București: o mașină s-a urcat, pur și simplu, pe o alta, în intersecția Fundeni cu Pantelimon

FOTO | O bucureșteancă și-a scos cățelul la plimbare pe la Piața Alba Iulia și s-a ciocnit pe trotuar de candidatul Burduja, varianta gigantică și paralelipipedică

Cum poți să faci bani legal făcând cumpărături pentru alții, plimbând câini prin București sau curățând piscine. Platforma de tichete pentru activități casnice, inaugurată

Cookies