VIDEO | Strada Scheiul de Jos din Sectorul 2, în plin proces de asfaltare. La final vor fi trasate marcajele si montate indicatoarele rutiere, anunță PS2

22 mai 2024
1650 afișări
VIDEO | Strada Scheiul de Jos din Sectorul 2, în plin proces de asfaltare. La final vor fi trasate marcajele si montate indicatoarele rutiere, anunță PS2
VIDEO | Strada Scheiul de Jos din Sectorul 2, în plin proces de asfaltare. La final vor fi trasate marcajele si montate indicatoarele rutiere, anunță PS2 | Captură video: PS2 - Facebook

În Sectorul 2 au loc mai multe acțiuni de modernizare a străzilor. În prezent, lucrările au demarat pe strada Scheiul de Jos, aflată într-un proces amplu de reabilitare.

Strada Scheiul de Jos din Sectorul 2, modernizată

În S2, se investește activ în modernizarea infrastructurii rutiere, pentru beneficiul întreagii comunități, conform Primăriei Sectorului 2.

Mai multe imagini au fost postate pe pagina de Facebook a primăriei, care prezintă șantierul deschis de pe stada Scheiul de Jos, aflată în prin proces de modernizare.

Iată ce includ lucrările în desfășurare:

  • decopertarea trotuarelor,
  • turnarea betonului, montarea bordurilor mari și a pavajelor,
  • executarea gurilor de scurgere.

După finalizarea procesului de reabilitare, se vor remonta sau monta indicatoarele rutiere acolo unde lipsesc și se vor realiza lucrări de semnalizare și marcaje rutiere.

În acest an, bugetul alocat pentru reabilitarea sistemului rutier depășește 200 de milioane de lei, permițând continuarea proiectelor începute și refacerea a peste 80 de străzi.

Primăria sectorului menționează că:

Reabilităm străzile din Sectorul 2 pentru un plus de confort, dar şi pentru siguranţa oamenilor.

Se fac reparații și la pasajele de la Obor

Lucrările de modernizare de pe Calea Moșilor, în apropierea rondului, sunt în plină desfășurare.

Primul și cel mai important pas este eliminarea infiltrațiilor de apă de la suprafață, astfel încât să se poată interveni în subteran.

În acest moment, se decopertează un planșeu de la suprafață, de unde provin infiltrațiile, pentru a reface hidroizolația și pentru a instala un sistem de drenaj care să direcționeze apa spre canal.

Ulterior, vor fi înlocuite instalațiile electrice din subteran și se vor reface:

  • tavanul,
  • pereții,
  • pardoseala.

De asemenea, copertinele de la exterior vor fi schimbate.

Această investiție este esențială nu doar pentru siguranța oamenilor, ci și pentru a reda funcționalitatea, confortul și estetica acestor pasaje intens circulate.

Pietonii le folosesc atât pentru a traversa arterele principale, cât și pentru accesul la stațiile de transport în comun.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies